Tavaszi méregtelenítés

Tavaszi méregtelenítés

A tavasz kezdete ideális időszak a test méregtelenítésére. A téli időszak alatt a test tele lesz zsiradékkal és különböző toxinokkal. Ehhez a kedvezőtlen állapothoz hozzájárul a csökkentett fizikai aktivitás, és a kevés mozgás a friss levegőn. A tavaszi méregtelenítés fájdalommentes és úgy érzi majd magát tőle, mintha újjászületett volna.

Az emberi test egy csodálatos mechanizmus. Minél előbb kezd el gondoskodni róla, annál hosszabb ideig működik majd jól. Ez egy alapigazság. Ezért fontos, hogy a detoxikáció az élete szerves részét képezze. Mint ahogy rendszeresen zuhanyozik, hajat- és fogat mos, ugyanúgy gondoskodnia kell legalább 2x évente a szervezete megtisztításáról is (leginkább tavasszal és ősszel).

Bizonyos mértékig a méregtelenítés természetes módon jelen van a szervezetben, és folyamatosan működik. De minél helytelenebb az életvitel, annál rosszabbul működik ez a „program” bennünk. Gyakran észlel gyomorégést? Emésztési zavarokkal küzd? A hétvége után fáradtnak érzi magát, és semmiben nem leli örömét? Talán így jelez a szervezete, hogy szüksége van az „újraindításra”.

A test rendszeres méregtelenítése a hagyományos kínai orvosláson alapul, melyet az emberiség már több ezer éve alkalmaz.  De leginkább az utóbbi évtizedben foglalkoznak intenzíven a detoxikációval. A levegő-, víz- és termőföld szennyeződés, stressz, alváshiány, nem megfelelő táplálkozás, ülő életmód.. – ezek mind toxinok sokaságát hozzák létre a szervezetben, melyek belülről károsítják szervezetet.

MIT JELENT A MÉREGTELENÍTÉS PONTOSAN?

A méregtelenítés a „toxinok eltávolítását” jelenti. Pontosabban a szervezetben felhalmozódott méreganyagok eltávolítását (egy bizonyos időszak alatt – fél év). A méregtelenítés legtermészetesebb módja a megfelelő étrend beállítása, sok egészséges tápanyaggal, és a káros ételek kizárásával (melyek a test túlsavasodását okozzák). Ugyanakkor szükséges sok méregtelenítő élelmiszer fogyasztása, mely hatékonyan eltávolít minden káros dolgok a szervezetből.  

  • MIT EGYEN ÉS IGYON: friss gyümölcsöt és zöldséget (citrom, narancs, erdei gyümölcs, alma, friss paprika, paradicsom, spenót, tök, sárgarépa, cékla, káposzta, uborka, brokkoli, saláta, szezámmag), sok vizet

+ TERMÉSZETES MÉREGTELENÍTŐ CSODÁK: csalán, pitypang, menta, kakukkfű, útifű, édesgyökér, kamilla, levendula, citromfű, homoktövis, zöld árpa

  • MIT NE EGYEN ÉS IGYON: hús, cukor (ételben, italban), zsiradék (semmilyen füstölt dolog, se vaj), (csak csökkenteni a só adagot, nem kizárni), péksütemények (főként a fehér lisztből készültek), tojás, tejtermék, kávé, fekete tea, alkohol + cigaretta elkerülése

Figyelmeztetés: Semmiképp se tévessze össze a méregtelenítést a diétával! Igen, a detoxikációval is természetesen lead pár kilót, hiszen jelentősen csökkenti a kalória bevitelt, de ez csak hab a tortán. A méregtelenítés célja, hogy testét egy teljes tavaszi „szervizben” részesítse, újraindítsa.

MILYEN HOSSZÚ LEGYEN A MÉREGTELENÍTÉS?

A detoxikáció ideális hossza változó. Minden orvosnak, homeopatának vagy táplálkozási szakembernek más a módszere. Az interneten különböző hosszúságú méregtelenítési időszakok vannak (1 nap, 3 nap, hét..). Mi ezek közül semmiképp sem ajánljuk az egy napos változatot. Ezzel a szervezetnek csak sokkot okoz, semmi mást.  A hetes detoxikáció szerintünk ideális és ajánlott.

AZ „OTTHONA MÉREGTELENÍTÉSE” IS NAGYON AJÁNLOTT

A jó hangulathoz, önmagához és a környezetéhez való pozitív hozzáálláshoz, mindenképp nagy segítség az anyagi megtisztulás! Ezalatt természetesen nem azt értjük, hogy egy hétig költözzön egy viskóba és éljen csupán levegőn… De azt, hogy szabadítsa meg otthonát a fölösleges dolgoktól.

Félig törött bútor, nem működő elektronika, nem használt konyhai felszerelés, ruházat vagy kozmetikum.. El ezekkel! Az otthona a béke oázisa kell hogy legyen, nem pedig egy túlzsúfolt raktár. Engedje lélegezni a testét és a lelkét.

És ha mindezzel végzett, ne feledje megajándékozni magát a jól elvégzett munkáért! De semmiképp se rohamozza meg az első cukrászdát. Válasszon olyan dolgot, mely az egészségének kedvező, és kellemessé teszi a mindennapjait. Például egy új ruha, cipő, táska, karóra, parfüm vagy minőségi hajkozmetikum igazán meg tudja örvendeztetni az ember testét és lelkét.