TOP 5 hollywoodi fülbevaló

TOP 5 hollywoodi fülbevaló

Azt mondják, hogy semmi sem tart örökké, még a hollywoodi siker sem. De amikor a divatról van szó, éppen ellenkezőleg. Amit egyszer megcsodált a vörös szőnyeg, és örökké halhatatlanná tett az ezüst képernyő, örökre beilleszkedik a világ trendeibe és gyakran szerves részét képezi nem csak az időtlen szekrényeknek, hanem az ékszerdobozoknak is, mint ebben az öt esetben.

Marilyn Monroe megmutatta az irányt

Marilyn Monroe-ba beleszeretett az egész világ az egyik első szerepe után, az 1953-as Henry Hathaway Niagara-thrillerben, amelyet a Twentieth Century Fox készített. Monroe teljesen ellenállhatatlan volt egy forró rózsaszín ruhában, amelyet arany knocker típusú fülbevalókkal tökéletesített. Nem csak a Niagara szépségének ez a divatos kiegészítője, hanem az összes többi divatháznak is, amelyeket Marilyn az 1950-es években szeretett, a nagyközönség ügyesen lemásolta, és évtizedek óta erősen népszerűvé vált. Azt is gondoljuk, hogy a kör alakú, klasszikus, ikonikus arany fülbevalókat örökké szeretni fogják a nők. 

A Cynthia Nixon különleges kezelést igényel

A Sex és New York amerikai sorozat az egyik legnépszerűbb műsor, köszönhetően annak, hogy őszinte pillantást vet a harmincas éveiben lévő nő életére, az összes szerelmi ügyekkel, válásokkal és barátságokkal az álmok városában, New York City-ben. A divat ugyanolyan fontos szerepet játszott, mint a főszereplők drámái az egyes epizódokban. A SATC jelmeztervező, Patricia Field mindig is szórakoztatta, meglepte, inspirálta és szenvedélyeket és vágyakat keltett nemcsak a sorozat rajongói számára divatos alkotásaival. Számos divatmárkát tett ismertté, például Manuel Blahnik cipő tervezőt, és befolyásolta az egész divatvilágot.

Természetesen nagy gyengesége a táskák és ékszerek, különösen a fülbevalók. Különböző kivitelű extravagáns kristályok, fényes műanyag vagy Swarowski fülbevalók, melyeket Cynthia Nixon színésznőnek, alias Miranda Hobbes-nek választott, mert mindig tökéletesen illeszkedtek vörös hajához. Kevés ember tudja, hogy Cynthia füle nincs átlyukasztva, és ezért minden egyes fülbevalót speciálisan klipszé igazították.

Angelina Jolie rádolgozik a biztonságra

A smaragd ékszerek csodálatát élvezték leginkább Elisabeth Taylor híres korszakában, ám ezután többé-kevésbé eltűnt a hollywoodi életből. 2009-ben mindent megváltoztatott az Angelina Jolie Mozgóképművészeti Akadémia díjátadóján. Noha nem változtatta meg a "Csere" film legjobb színésznő jelölését, szó szerint mindenki lélegzetelállítóan fogadta a smaragd fülbevalókkal, amelyeket Lorraine Schwartz tervező készített neki. Ezek a 115 karátos könnycsepp alakú fülbevalók, amelyek hihetetlen 2,5 millió dollár értékűek voltak, a legdrágább voltak a vörös szőnyegen, amelyeket megtiszteltetés volt látni. Az ezeknek a fülbevalóknak a szédítő ára és váratlan figyelme az Oscar biztonságiőr figyelmét is felkeltette, aki nem is tudta, melyiket kell jobban őrizni, a hírességet, vagy a fényűző ékszert.

Scarlett Johansson,a gyöngyházas lány

Ennek a gyöngyfülbevalónak a története íródott, azaz valójában Jan Vermeer holland festőművész már 1665-ben lefestette. Festményét könnyen megismerhetették az Aranykor sok portréjai közül, ám a fülbevaló teljesen más sorsot határozott meg. A "Lány gyönggyel" festmény jelenséggé és példává vált a különféle irodalmi és film-adaptációkban. A leghíresebb eredmény a Peter Webber brit filmrendező által készített 2003-as azonos nevű narratív film, amelyben Scarlett Johansson Maid Griet-et játssza, és ellenállhatatlan modellé válik Colin Firth számára. A filmet később a Brit Akadémia Film Awards, három Academy Academy Awards és két Arany Globe díjra jelölték.

Ez a lenyűgöző filmkészítés nemcsak a festmény szépségére emlékeztette, amelyet a holland közönség a 2006-os holland legszebb festménynek választott, hanem sok vitát és kétséget keltett a fülbevaló anyagával kapcsolatban. Egyes szakértők szerint gyöngy fülbevalók, de fémből, például polírozott ónból készültek, legyen szó gyöngyből, ónból vagy ezüstből készült fülbevalókról. Hírneve évszázadok óta fennáll, és örökké szimbolizálja az ékszerek részletességét, fényét és szépségét.

Morgan Freeman tengerész lelkével rendelkezik

Morgan Freeman egyike azon kevés hollywoodi férfiaknak, aki mindig fülbevalót visel, és csak akkor veszik le, amikor egy filmszerep miatt szükséges. Erre utalt egy interjúban: "Amikor kicsi voltam, egy kalóz filmet láttam Burt Lancasterrel,aki fülbevalót viselt. Azt hittem, szexi. Aztán megtudtam, hogy a matrózok arany fülbevalót viseltek, hogy megfizessék a temetést, ha idegen területeken haltak meg. És mivel a lelkemben tengerész vagyok, tetszett a dolog. ”És valóban az! Ez azt is megmagyarázza, hogy a Morgan fülbevalói miért készülnek fehér vagy sárga aranyból. A sebészeti acél fülbevalók valószínűleg nem felelnének meg az üzleti elvárásainak. Az értékes tengerész fülbevalók nemcsak pénzügyi tartalékként szolgáltak, hanem emlékeztetőként az utazásokra is. A fülbevalókat gyakran a fiatal matrózoknak szentelték, mint emlékeket az Egyenlítő első átlépéséről, vagy az áruló víz sikeres áthaladásáról a Jó Reménység fokán.