Trendi Halloweeni sminkek az idei évre

  • MAGAZIN
  • Trendi Halloweeni sminkek az idei évre

Trendi Halloweeni sminkek az idei évre

Bár az idei október kezdetén az időjárás inkább a tökéletes vénasszonyok nyarára emlékeztetett, ezt a hónapot egy népszerű ünnep megünneplése teszi híressé.

A kelták Samhainnak, a keresztények Mindenszentek estéjének nevezték, de világszerte elsősorban Halloween néven ismerik. És mivel mindannyian tudjuk, hogyan ünneplik, a legfontosabb, hogy megfelelő jelmezt szerezzünk! Mai cikkünkben eláruljuk, hogy mik az idei halloweeni smink trendek, és adunk néhány tippet is, hogy olyan külsőt varázsolhasson magának, amivel nem ijeszt meg ugyan másokat, de jól fog állni Önnek az őszi napokon is.

Honnan származik ez a félelmetes ünnep?

A Halloween az év számos okból kedvelt időszaka - jelmezek, ijesztő filmek, édes finomságok, például karamellás alma, sütőtökös pite stb. De honnan is származik valójában, és miért kezdtük el ünnepelni? A halloween feltehetően a Samhain kelta ünnepből ered, amely a betakarítási szezon végét és a tél vagy az év sötétebb időszakának kezdetét jelezte.

Akkoriban úgy vélték, hogy ebben az időszakban az élők és a holtak világa közötti határ összemosódott. A Samhain-ünnepségek során hatalmas máglyákat gyújtottak, és hangos dobolással vezették az alvilágból érkező látogatókat. A kelták jelmezeket viseltek, hogy elűzzék a rosszindulatú szellemeket. A Nagy-Britanniát és Európa nagy részét uraló Római Birodalom hatására a Samhain-ünnep fokozatosan összemosódott a római Feralia-ünneppel.

Nagyrészt, amit a mai halloweenről tudunk annak az amerikanizálódásnak az eredménye, amelyen ez a nap az évek során átesett. Az Európából Amerikába érkező bevándorlókkal kezdődött, és ahogy a különböző európai etnikumok találkoztak az amerikai indiánokkal, elkezdett kialakulni a Halloween új változata. A 19. század második felében új bevándorlóhullám érkezett Amerikába, elsősorban az írországi burgonyaéhínség elől menekülő több millió ír. Éppen ezek az ír bevándorlók segítettek abban, hogy a Halloween nemzeti ünneppé növekedjen.

Halloweeni smink 2021

Repül az idő, és néhány hét múlva itt a Halloween! Ne becsülje alá a felkészülést, és jelenjen meg idén egy remek jelmezben, a legjobb sminkkel. A tavalyi év kudarcot vallott, és a legtöbb halloweeni bulira nem kerülhetett sor. Épp ezért idén kétszer annyira ki kell élveznie a Halloweent. Kezdje tehát időben az előkészületeket, és készüljön egy csodálatos halloweeni sminkkel, amitől mindenkinek eláll a lélegzete.

Legyünk őszinték, a Halloween az év csúcspontja, ha sminkelésről van szó. Valójában ez az egyetlen alkalom, amikor elfogadható, hogy összetett mintákkal, különleges effektekkel és mindenféle színréteggel díszítsük az arcunkat anélkül, hogy örültnek néznének. A legőrültebb jelmezeket viselhetjük minden formában és méretben. Ez röviden a Halloween egyfajta szabadság és lehetőség, hogy remekül szórakozhassunk anélkül, hogy a környezetünk csodálkozó tekintetét magunkra vonnánk.

Oké, de mi van akkor, ha kifogyott az ihletekből, és nem tudja, milyen halloweeni maszkot készítsen? Ne aggódjon, mi segíthetünk. Íme a legjobb trendek a 2021-es halloweeni sminkek terén!

Corpse bride avagy Halott menyasszonyHalloween

A népszerű rendező, Tim Burton filmjeiből származó inspiráció minden évben visszatér, és mindig jól fog kinézni Halloween alkalmából. Átváltoztathatja az arcát egy halott menyasszonnyévá, ügyelve az arcán lévő hegekre. A nagy, dülledt szemek és a hangsúlyos szempillák szintén fontos szerepet játszanak. A filmbeli partnere Victor volt, aki ugyan nem volt halott, de a bőre rendkívül sápadt, és a szeme alatt erős árnyékok vannak. Aztán ott van a klasszikus A rémálom karácsony előtt avagy Nightmare Before Christmas, ahol a halloweeni város királya a csontváz Jack, zombi társával, Sallyvel. Szintén nagyon népszerű az Alice Csodaországban szívkirálynője, amely lehetővé teszi az arcfestéssel való játékot.

Ehhez a megjelenéshez fontos a minőségi alap, amely biztosítja, hogy a színek egész este ott maradjanak, ahol lenniük kell. A valósághű árnyékoláshoz használjon keverő ecseteket, míg a vékony vonalakat merevebb, ferdén vágott ecsetekkel lehet kezelni.

Disney filmek

Bár a Disney-ről elsősorban a gyerekeknek szóló animációs filmek jutnak eszünkbe, sokuknak vannak érdekes negatív karakterei, amelyeket felhasználhatunk, ha egy halloweeni maszkon gondolkodunk. Nemrégiben érkezett a mozikba a Cruella című film, amely remek inspiráció lehet a halloweeni partihoz. A fekete-fehér arc, a sötét árnyékok, a merész piros ajkak és a fekete-fehér paróka tökéletesen fog kinézni. Hasonlóképpen meríthet inspirációt Demóna karakteréből, vagy esetleg Ursula a gonosz tengeri boszorkány, aki elvette Ariel hangját. A fantáziájának semmi sem szabhat határt, és ha nem szereti a gonosz karaktereket, akkor kicsit átformálhatja valamelyiket a jók közül. Mit szólna például zombi Bambi vagy Pocahontashoz? Ne féljen eredeti lenni.

Titokzatos manók és tündérek

Ha nem rajong a sötét karakterekért, és a vér vagy más erőszakos dolgok nem az Ön világa, ez még nem jelenti azt, hogy le kellene mondania a Halloweeni-maszkokról. Sőt, idén Halloween alkalmából a manók és a tündérek szellemében készült sminket is választhat. Csodálatos lehetőséget nyújtanak arra, hogy a csodák, varázslatok és fantasztikus lények fantáziavilágába meneküljünk. Változzon át legalább egy estére gyönyörű erdei manóvá, bájos, szelíd tündérré vagy a sötét erdő titokzatos amazonjává. Ne féljen a pasztell és gyöngyházfényű árnyalatokhoz nyúlni, amelyekkel könnyedén változhat egy igazán túlvilági lénnyé.

Ragyogó koponyák

A halloweeni partin biztosan szeretne majd csillogni. Erre tökéletesek a csillogó strasszkövek, amelyeket koponya alakban lehet az arcra felrakni. A Dia de los Muertos továbbra is nagy divat Mexikón kívül is! Az így kapott megjelenés teljesen lenyűgöző lesz és határozottan nem észrevétlen. Lehet, hogy egy kicsit sajnálja is fogja eltávolítani a gyönyörű koponyát az arcáról. Ahhoz, hogy a strasszkövek jól tapadjanak a bőrhöz, fegyverkezzen fel egy speciális szilikonalapú ragasztóval. Ilyet találhat a jobb drogériákban vagy online sminkboltokban.

Inspirálódjon a csillagjegyekből

A halloweeni smink ötletek mindenhol ott vannak körülöttünk, csak tudni kell, hogyan keressük őket. A 2021-es év trendjei között lesznek a sminkek csillagjegyek formájában. Ne feledje, hogy nem csak az arcra, hanem a hajra és a test többi részére is figyelmet kell fordítania. Egyes sminkeknél a megfelelő hatás eléréséhez nyakkendőre van szükség, másoknál parókára vagy hajdíszekre. Játsszon és találjon ki eredeti mószereket a legjobb maszk eléréséhez.

HalloweenVizuális effektek

Az interneten rengeteg inspirációt találhat az optikai illúziókon és egyéb effekteken alapuló sminkekhez. Felfesthet több szemet is, az ajkait vastagabbnak mutathatja, bőrdarabokat "vághat ki" az arcból, színpadias maszkot készíthet az arcára, vagy aránytalanul keskeny vagy széles arcot varázsolhat. Sok lehetőség van, de egy kis gyakorlat és művészi tehetség kell hozzá. Ne féljen tehát jó előre kipróbálni a halloweeni megjelenését, hogy a D-napra kifoghassa a hibákat és tökéletesítsen mindent.

Olvadó arc

A halloweeni sminkek egyik legújabb trendje az ún. melting face, amit olvadó arcnak is fordíthatunk. Az olvadó hatást folyékony latex használatával érjük el az arcon, ami nagyon valósághű megjelenést tesz lehetővé. A latex teljesen biztonságos, és ha arcfestékkel és árnyékokkal festi, nagyon jól is szórakozhat vele. Ez az, amire szüksége van ahhoz, hogy valósághű sebeket, vágásokat, hegeket és hasonló elváltozásokat készítsen, amelyek népszerűek a halloweenkor.

Trükk a rózsákkal

Nagyon látványosan mutat, amikor látszatra egy tárgy van az arcba szúrva. Ez lehet tű, drót, nyíl, olló vagy kés. Nekünk a rózsás trükk tetszett a legjobban. A sminket a megszokott módon viszi fel,azaz sminkalap, alapozó, korrektor, púder, szemek és száj. Ezután szükség lesz egy friss vagy egy műrózsára, amelyet átlósan vágjon el úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha valaki átdöfte volna vele az arcát. A szúrás helyeit korrektorral jelölje meg, majd folyékony ragasztóval rögzítse a virágos és a leveles részt az arcához. Ne felejtse el a szúrásokat megfelelően művérrel díszíteni. Az eredmény nagyszerűen fog kinézni!

Nude look Halloweenre

Nem érez kísértést arra, hogy művészi és őrült alkotásokat hozzon létre az arcán? Természetesen ez nem követelmény. El kell mondanunk, hogy a túl sok smink, a különböző arcfestékek és a különböző alkalmazások nem a legjobbat teszik a bőrnek. Ha az egész estét így tölti, ezt a bőre valószínűleg pattanásokkal fogja meghálálni. Ezért jó észben tartani, hogy még a "sima" nude smink is nagyon csinos lehet.

A nude smink alapja a természetes hatás elérése. A férfiak gyakran összekeverik ezt a megjelenést a smink nélküli arccal, de mi nők tudjuk, hogy ez nem csak erről szól. Sminkelés előtt érdemes a bőrt megtisztítani tonikkal, fényesítő szérumot és arckrémet alkalmazni. Ezután színben kell összehangolnia az arcát, amit egy könnyű sminkkel vagy BB-krémmel is megtehet. Fedje el a kisebb hibákat, például a pattanásokat vagy a szem alatti karikákat egy könnyű réteg korrektorral, és enyhén púderezze az arcát. Ezután nem hiányozhat egy barackos pirosító és egy szemöldökkezelés, amelyet ecsettel átfésül és szemöldökceruzával kitölt. De felejtse el a merész, kemény vonalakat! Használjon egy kis barna szempillaspirált a szemekre, és húzzon egy kis nude árnyalatú rúzst az ajkaira. És kész is van. Ez a smink teljesen természetesnek tűnik, és kiemeli mindazt, ami az arcon gyönyörű. Aggodalom nélkül viselheti családi vacsorán vagy randin.

Ha szeretne egy kis halloweeni hangulatot vinni a nude megjelenésébe, használhat bronzos vagy narancssárga szemhéjfestéket, melynek segítségével a felső és az alsó szemhéjra vonalakat húzhat. Az ajkakra narancssárga vagy tégla árnyalatú rúzst használhat.

Bármilyen jelmezt is választ idén Halloweenre, reméljük, hogy tippjeinkkel érdekes inspirációt nyújtottunk, és egy remek őszi buliban lesz része.