5 tipp a haj előkészítéséhez tavaszra

  • MAGAZIN
  • 5 tipp a haj előkészítéséhez tavaszra
6. 2. 2020

5 tipp a haj előkészítéséhez tavaszra

A tél nem kedvez a hajnak. Ön is tudja, hogy a sapka viselése melegen tart, de nem tesz jót a hajának. Elektrizálódnak, lelapulnak és nehezebb frizurát csinálni. Ne hagyja, hogy a haja szenvedjen, és készítse elő tavaszra, hogy a szépségével beragyogja a napot.

Ehhez jó sampon, kondicionáló és maszk szükséges

A meleg helyiségről a fagyos utcára való áttérés során gyakran fellépő hőmérsékleti ingadozások, a központi fűtés és az elégtelen folydékfogyasztás kiszárítja a hajat, megtöri a hajvégeket, és végül az általános állapotuk rossz lesz. Ha elolvassa a Hajápolás télen - milyen termékeket használjon?, akkor a téli hajápolást sem hagyja figyelmen kívül. Íme néhány tipp a haja előkészítéséhez a tavaszi napsütésre.

1. Hagyja abba a stresszt és tartsa fenn az egészséges életmódot 

A haj minőségét nemcsak a környezet, amelyben mozog, befolyásolja, hanem az életmód is. Nem részesülnek előnyben a dohányzás, az A, C és E vitamin hiánya és a túlzott stressz. Annak érdekében, hogy a haja tavasszal lágy és fényes legyen, meg kell kezdenie az étrend kiigazítását, és az étrendnek több sötétzöld zöldséget, hüvelyeset, diót, tengeri halat, tojást, tejet és citrusfélét kell tartalmaznia. A stressz segíti a fizikai aktivitás felborulását. Menjen kocogni, vagy vigye sétáni kutyáját. Mindketten boldogok lesznek, és a haja is hálás lesz, főleg, ha később megfelelő ellátást nyújt neki.

2. Az ápoló samponok energiát és fényt adnak a hajnak

Ha túl van az egészséges életmód váltáson akkor elkezdheti kozmetikai segítséggel javítani a haja állapotát. Ez nem azt jelenti, hogy dobja el a sapkát, mert még a fagy sincs jó hatással a hajgyökérre. Noha a fejfedő miatt a haj zsírosabbá válik, ez akko is fontos. Vigyázzon a hajára, gyakori mosással, megfelelő samponnal. Próbálja ki a Matrix Total Results Moisture Me Rich sampont száraz hajra. A glicerintartalomnak köszönhetően lágyítja és intenzíven hidratálja a hajat.

A Goldwell Dualsenses Scalp speciális mélytisztító sampon minden hajtípushoz, amely alaposan tisztít. Kizárólag nők számára készült. Kezelje a göndör hajat egy speciális Goldwell Dualsenses Curly Twist hidratáló samponnal, hogy táplálja és biztosítsa a szükséges energiát.

Ha megszokta, hogy a haját minden nap mossa, válassza a samponokat mindennapi használatra. Kifejezetten a haj és a fejbőr gyakori károsodásának elkerülésére szolgálnak.

3. A kondicionáló helyes választása szintén fontos

A sampon célja, hogy megtisztítsa a hajat a naponta rátapadt szennyeződésektől. Ez azt jelenti, hogy a levegőből a por, formázó termékek maradványai, zsír és elhalt hámsejtek vannak. Másrészt a kondicionálónak meg kell védenie és szépítenie kell a hajat. Még azonnali hatásúak is vannak, így nem kell sokáig hatni hagynia. Védi a hajat a törülköző romboló hatásától, amely törheti a nedves hajat és károsíthatja a felületüket. Válasszon egy kondicionálót a haj típusa szerint - festett, sérült, száraz, hosszú, szőke vagy durva.

A Matrix Total Results Hello Blondie Conditioner családban a szőke hajúak is találnak maguknak kondicionálót. Kamilla, amely világosító és nyugtató hatású, és panthenolt tartalmaz, amely ragyogó fényt ad. A kondicionáló védőréteget képez a haj felületén, megakadályozva a hajszerkezet megromlását.

A gyenge hajú nők gyakran küzdenek azzal, hogy frizurájuk túl hamar lelapul. Mi lenne egy kis haj emelés a gyökerektől a Matrix Total Results High Amplify kondicionálóval? Nem terheli a hajat, de táplálja és dúsít.

A sérült és száraz haj megfelelő gondozást érdemel, amelyet a Tigi Bed Head Urban Antidotes helyreállító balzsam használatával elérhet, hogy táplálja és hidratálja a haját.

4. Ne felejtse el kezelni a haját és az ápoló maszkot

A kondicionáló használatához elengedhetetlen a haja kifésülése és a felülete védelme érdekében, de sokkal fontosabb, hogy rendszeresen használjon hajmaszkot. Mélyen táplálja a hajat, vitaminokkal látja el és támogatja azok növekedését. A maszk a hajápolás nélkülözhetetlen részévé válik.    

Hogyan használja a maszkot? A maszkot hetente legalább egyszer vagy kétszer kell felvinni, közvetlenül a hajmosás és törülközőben történő részleges szárítás után. Ebben az esetben a kondicionáló használatát a végére helyezik. Tekerje be a hajat a jobb hatás érdekében alkalmazott maszkkal mikroténzsákba és törülközőbe, és hagyja hatni körülbelül fél órán át. Ezután alaposan öblítse le a maszkot és alkalmazzon kondicionálót. Ezenkívül a hajat normál módon kezelik.

A gyógyszertárak maszkokat kínálnak különféle típusú hajra. Népszerű a Wella Professionals Oil Reflections Luminous Reboost Mask, amely minden hajtípusra alkalmas, erősíti és ragyogást ad. Időnként a hajat folyamatosan károsítják az állandó szárítás, festés, vasalás és stílus. Számukra a L´Oréal Professionnel Expert Absolut Repair Gold Quinoa maszk a legjobb, amely képes megbirkózni a problémájukkal. Fontos, hogy a maszkot rendszeresen használják a hajminőség javítása érdekében.

5. Vágja rendszeresen a hajvégeket ů

Még a legmagasabb színtű hajápolás sem garantálja, hogy szép, fényes és ápolt lesz. Ehhez az is szükséges,hogy néha beugrodjon a fodrászhoz. Hosszú haj esetén legalább vágja le a hajvégeket, hogy ne legyen töredezett és kezelje azokat a Matrix Total Results So Long Damage Strength-vel, amelyet kifejezetten a hosszú hajra terveztek.

Annak érdekében, hogy haja tavasszal ápolt legyen, fényes és egészséges, mosás után próbálja meg leöblíteni kamilla vagy csalán főzettel. Kipróbált házi készítésű recept, amelyet már a nagyanyáink is használtak, mivel akkoriban nem volt ilyen széles hajkozmetikum választék. Tudja, hogyan kell elkészíteni? Helyezzen 1 marék szárított kamillát vagy csalánkat 1 liter forrásban lévő vízhez, és hagyja, hogy negyed órán keresztül . Ne alkalmazza a hajkezelést, amíg a főzet nem test hőmérsékletű. Ne felejtse el masszírozni a fejbőrt is, hogy jól felépüljön.