6 lépés a tökéletesen puha bőrért

6 lépés a tökéletesen puha bőrért

A puha, rugalmas és egészséges bőr a női szépség egyik fő jellemzője az ősidők óta. Ez még évezredek alatt sem változott meg. Már az ókori Egyiptomban is a nők különféle illóolajokat dörzsöltek a bőrükbe, hogy megakadályozzák a ráncok kialakulását. Az ókorban nem haboztak ólmot tartalmazó púdert használni, amely gyönyörű alabástrom bőrrel látta el a hölgyeket, mellyel maga Aphrodité, a szerelem istennője is büszkélkedett. Mit ne mondjunk ez a nyereség erősen mérgező volt.

Manapság már kozmetikai termékek halmazát kínálják, amelyek segítenek a tökéletesen puha bőr elérésében. Néha ez az út tekervényesebb, mert minden ember más és természetesen a kozmetikumok toleranciája is ezen alapszik. Ha valami megfelel egy barátjának, ez nem azt jelenti, hogy a termék ugyanúgy Önnek is megfelel majd. Vannak azonban univerzális tippek, amelyek kivétel nélkül mindenkire vonatkoznak. Mindig emlékezzen arra, hogy még a legjobb smink sem fedi le a rossz állapotú bőrt. Tehát, ha szép akar lenni, figyeljen kellőképpen az arcára.

Itt van 6 lépés a gyönyörűen puha bőr felé

Helyes sminkeltávolítás

Ez mindennek az alapja. Nem számít , hogy sminket visel vagy smink nélkül hagyja a bőrét. Bár az első esetben a tisztításra kicsivel jobban oda kell figyelnie. A bőrt számos negatív hatás éri a nap folyamán. Különösen a por és a legkülönfélébb szennyeződések, amelyek faggyúval keveredve gyulladt pattanások formájában nyilvánulhatnak meg. Ezért rendszeresen el kell távolítania a szennyeződéseket. Este és reggel is.

Használhat tisztító gélt vagy sminklemosót a smink eltávolításához. Ezután meg kell tisztítani a bőrt egy alkoholmentes krémmel ellátott pamut törlővel, vagy ideális esetben egy tonikkal, amely kiegyensúlyozza a bőr pH-ját. Az utolsó fontos lépés a krém felvitele.

Próbálja ki például: a Bioderma Sensibio DS + Purifying and Soothing Cleansing Gel 200 ml tisztító gélt vagy a Dr. Hauschka Clarifying Toner 100 ml tonikot problémás arbőrre.

Megfelelő hidratáció

Ha száraz a bőre van, hidratálása egyszerűen elengedhetetlen. Ezt biztosan tudja, mert krém nélkül száraz pikkelyek jelenhetnek meg az arcán, vagy kellemetlen irritáló érzés. Hidratálnia kell azonban a normál, kombinált vagy zsíros bőrt is. A pattanásokat és a faggyú túlzott mennyiségét az elégtelen hidratálás okozhatja. Ha a pattanások és a zsíros bőr zavarja, mindenképpen válasszon könnyebb gélszerkezetű krémeket, amelyek nem fogják feleslegesen eltömíteni a pórusokat. Érdekes lehetőség a bőrolajok használata is.

A bőr öregedésével a hidratálás részévé kell válniuk a bőr szérumoknak is, amelyek mélyen behatolnak a bőrbe és megakadályozhatják vagy elnyomhatják a ráncok kialakulását. Célszerű speciális szemkrémeket is beépíteni, mivel a szem körüli bőr vékony és annál inkább hajlamos a ráncokra. Ne késleltesse a ránctalanító kozmetikumok alkalmazását. Kezdheti a 25. év után, de legkésőbb a 30. születésnap után.

Próbálja ki például: a multifunkcionális Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil 100 ml olajat vagy fiatalító szérum ráncok ellen a Clarins Multi-Active Jour Fluide SPF 15 50 ml fiatalító szérumot ráncok ellen

Próbálja ki például: a Clinique Sun Face Cream SPF 40 50 ml fényvédő krémet arcra

Napvédelem

Minden nő szexi barnult bőrre vágyik. Ezt természetesen mi sem utasítjuk el. Fontos azonban alaposan megvédeni a bőrt a naptól. És mivel nem rejtjük az arcunkat ruha alá, MINDEN reggel legalább egy csep fényvédővel kellene bekennünk. Nem számít, felhős, hideg vagy meleg a nap. Sugarai mindig eljutnak a bőrünkig. És valóban nagyon fontos megvédeni a bőrt tőlük. Ellenkező esetben olyan jelentős ráncokat idézhet elő, amelyeket még a legjobb krémek sem vasalják ki.

Megfelelően megválasztott kozmetikumok

A bőrének megfelelő gondozása érdekében ismernie kell a típusát. Lehet, hogy érzékeny, száraz, pattanásokra hajlamos, normál, kombinált vagy zsíros bőre van. Mindenkinek másfajta termékre van szüksége az ápoláshoz. Ha nem megfelelő termékekkel zavarja a bőrét, akkor árthat neki. Mivel azonban minden embernek különböző kozmetikum felel meg, először egy kicsit tesztelnie kell, hogy melyik termék megfelelő az Ön számára. A természetes kozmetikumokkal általában nem hibázik.

Tipp: Bármilyen legyen is a bőre, felejtse el az alkoholtartalmú termékeket. Ha a bőre nagyon zsíros is, és eleinte úgy tűnik, hogy ez a fajta termék segít Önnek, ez nem így van. Éppen csak ösztönzi a bőrt a magasabb faggyútermelésre, mivel kiszárad.

Tiszta ecsetek és kozmetikumok, amelyek nem jártak le

Ha sminket visel és ecsettel alkalmazza, győződjön meg arról, hogy a kozmetikumai tiszták. A piacon megtalálhatóak speciális tisztítószerek az ecsetek és szivacsok tisztítására. Jó szolgálatot tehet a közönséges szappan is. Hetente legalább egyszer tisztítania kell.

Fontos az is, hogy figyeljünk oda a kozmetikai termékek lejáratára. Legyen szó sminkről, szempillaspirálról, rúzsról vagy kozmetikumról, legyen könyörtelen és dobjon ki mindent, ami lejárt.

Kisebb mennyiségű make-up

Bőrének lélegeznie kell. Igaz, hogy a mai termékek viszonylag szellősek és a bőrt nem tömítik el, de így sem szabad túl sokat használni. Egy nagy halom réteg alap-, smink-, tónusegyesítő terméket, púdert, pirosítót és kiemelőt csak egy nagyon jó bőrrel rendelkező nő engedhet meg magának. Annak ellenére, hogy a rengeteg sminkkel mesterségesnek fog tűnni.

Mi mást nem kellene elhanyagolnia?

A megfelelő életmód

A gyönyörű bőr nem csak a jó kozmetikumokról és a rendszeres sminkeltávolításról szól. Pont a mutatkozik meg legjobban a helytelen étrend, a dohányzás vagy az alkohol mennyisége. Táplálja bőrét belülről is tápanyagokkal és vitaminokkal.

Folyadék bevitel

A megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen a friss és ragyogó bőrért. Azonban nem gyümölcslé, sem limonádé. Naponta legaglább 2 liter tiszta vizet kell meginnia.

Elegendő alvás

Az alvás hatással van az emberi pszichikumra, egészségre, hiánya pedig a fáradt bőr, a szem alatti sötét karikák és a megnövekedett ráncok formájában is megnyilvánul.

Tilos az arcát tapogatnia

Végül van egy tippünk az Ön számára. A pattanások terjedésének megakadályozása érdekében ne érintse meg az arcát. Mindannyian csináljuk, és nagyon gyakran, anélkül, hogy észrevennénk. Próbáljon meg leszokni róla.

Chanel Hydra Beauty Créme hidratáló krém az egységes és világosabb arcbőrre 50 g 26 620 Ft
Keresem
Keresem
up