6 lépés a tökéletesen puha bőrért

  • MAGAZIN
  • 6 lépés a tökéletesen puha bőrért

6 lépés a tökéletesen puha bőrért

A puha, rugalmas és egészséges bőr a női szépség egyik fő jellemzője az ősidők óta. Ez még évezredek alatt sem változott meg. Már az ókori Egyiptomban is a nők különféle illóolajokat dörzsöltek a bőrükbe, hogy megakadályozzák a ráncok kialakulását. Az ókorban nem haboztak ólmot tartalmazó púdert használni, amely gyönyörű alabástrom bőrrel látta el a hölgyeket, mellyel maga Aphrodité, a szerelem istennője is büszkélkedett. Mit ne mondjunk ez a nyereség erősen mérgező volt.

Manapság már kozmetikai termékek halmazát kínálják, amelyek segítenek a tökéletesen puha bőr elérésében. Néha ez az út tekervényesebb, mert minden ember más és természetesen a kozmetikumok toleranciája is ezen alapszik. Ha valami megfelel egy barátjának, ez nem azt jelenti, hogy a termék ugyanúgy Önnek is megfelel majd. Vannak azonban univerzális tippek, amelyek kivétel nélkül mindenkire vonatkoznak. Mindig emlékezzen arra, hogy még a legjobb smink sem fedi le a rossz állapotú bőrt. Tehát, ha szép akar lenni, figyeljen kellőképpen az arcára.

Itt van 6 lépés a gyönyörűen puha bőr felé

Helyes sminkeltávolítás

Ez mindennek az alapja. Nem számít , hogy sminket visel vagy smink nélkül hagyja a bőrét. Bár az első esetben a tisztításra kicsivel jobban oda kell figyelnie. A bőrt számos negatív hatás éri a nap folyamán. Különösen a por és a legkülönfélébb szennyeződések, amelyek faggyúval keveredve gyulladt pattanások formájában nyilvánulhatnak meg. Ezért rendszeresen el kell távolítania a szennyeződéseket. Este és reggel is.

Használhat tisztító gélt vagy sminklemosót a smink eltávolításához. Ezután meg kell tisztítani a bőrt egy alkoholmentes krémmel ellátott pamut törlővel, vagy ideális esetben egy tonikkal, amely kiegyensúlyozza a bőr pH-ját. Az utolsó fontos lépés a krém felvitele.

Próbálja ki például: a Bioderma Sensibio DS + Purifying and Soothing Cleansing Gel 200 ml tisztító gélt vagy a Dr. Hauschka Clarifying Toner 100 ml tonikot problémás arbőrre.

Megfelelő hidratáció

Ha száraz a bőre van, hidratálása egyszerűen elengedhetetlen. Ezt biztosan tudja, mert krém nélkül száraz pikkelyek jelenhetnek meg az arcán, vagy kellemetlen irritáló érzés. Hidratálnia kell azonban a normál, kombinált vagy zsíros bőrt is. A pattanásokat és a faggyú túlzott mennyiségét az elégtelen hidratálás okozhatja. Ha a pattanások és a zsíros bőr zavarja, mindenképpen válasszon könnyebb gélszerkezetű krémeket, amelyek nem fogják feleslegesen eltömíteni a pórusokat. Érdekes lehetőség a bőrolajok használata is.

A bőr öregedésével a hidratálás részévé kell válniuk a bőr szérumoknak is, amelyek mélyen behatolnak a bőrbe és megakadályozhatják vagy elnyomhatják a ráncok kialakulását. Célszerű speciális szemkrémeket is beépíteni, mivel a szem körüli bőr vékony és annál inkább hajlamos a ráncokra. Ne késleltesse a ránctalanító kozmetikumok alkalmazását. Kezdheti a 25. év után, de legkésőbb a 30. születésnap után.

Próbálja ki például: a multifunkcionális Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil 100 ml olajat vagy fiatalító szérum ráncok ellen a Clarins Multi-Active Jour Fluide SPF 15 50 ml fiatalító szérumot ráncok ellen

Próbálja ki például: a Clinique Sun Face Cream SPF 40 50 ml fényvédő krémet arcra

Napvédelem

Minden nő szexi barnult bőrre vágyik. Ezt természetesen mi sem utasítjuk el. Fontos azonban alaposan megvédeni a bőrt a naptól. És mivel nem rejtjük az arcunkat ruha alá, MINDEN reggel legalább egy csep fényvédővel kellene bekennünk. Nem számít, felhős, hideg vagy meleg a nap. Sugarai mindig eljutnak a bőrünkig. És valóban nagyon fontos megvédeni a bőrt tőlük. Ellenkező esetben olyan jelentős ráncokat idézhet elő, amelyeket még a legjobb krémek sem vasalják ki.

Megfelelően megválasztott kozmetikumok

A bőrének megfelelő gondozása érdekében ismernie kell a típusát. Lehet, hogy érzékeny, száraz, pattanásokra hajlamos, normál, kombinált vagy zsíros bőre van. Mindenkinek másfajta termékre van szüksége az ápoláshoz. Ha nem megfelelő termékekkel zavarja a bőrét, akkor árthat neki. Mivel azonban minden embernek különböző kozmetikum felel meg, először egy kicsit tesztelnie kell, hogy melyik termék megfelelő az Ön számára. A természetes kozmetikumokkal általában nem hibázik.

Tipp: Bármilyen legyen is a bőre, felejtse el az alkoholtartalmú termékeket. Ha a bőre nagyon zsíros is, és eleinte úgy tűnik, hogy ez a fajta termék segít Önnek, ez nem így van. Éppen csak ösztönzi a bőrt a magasabb faggyútermelésre, mivel kiszárad.

Tiszta ecsetek és kozmetikumok, amelyek nem jártak le

Ha sminket visel és ecsettel alkalmazza, győződjön meg arról, hogy a kozmetikumai tiszták. A piacon megtalálhatóak speciális tisztítószerek az ecsetek és szivacsok tisztítására. Jó szolgálatot tehet a közönséges szappan is. Hetente legalább egyszer tisztítania kell.

Fontos az is, hogy figyeljünk oda a kozmetikai termékek lejáratára. Legyen szó sminkről, szempillaspirálról, rúzsról vagy kozmetikumról, legyen könyörtelen és dobjon ki mindent, ami lejárt.

Kisebb mennyiségű make-up

Bőrének lélegeznie kell. Igaz, hogy a mai termékek viszonylag szellősek és a bőrt nem tömítik el, de így sem szabad túl sokat használni. Egy nagy halom réteg alap-, smink-, tónusegyesítő terméket, púdert, pirosítót és kiemelőt csak egy nagyon jó bőrrel rendelkező nő engedhet meg magának. Annak ellenére, hogy a rengeteg sminkkel mesterségesnek fog tűnni.

Mi mást nem kellene elhanyagolnia?

A megfelelő életmód

A gyönyörű bőr nem csak a jó kozmetikumokról és a rendszeres sminkeltávolításról szól. Pont a mutatkozik meg legjobban a helytelen étrend, a dohányzás vagy az alkohol mennyisége. Táplálja bőrét belülről is tápanyagokkal és vitaminokkal.

Folyadék bevitel

A megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen a friss és ragyogó bőrért. Azonban nem gyümölcslé, sem limonádé. Naponta legaglább 2 liter tiszta vizet kell meginnia.

Elegendő alvás

Az alvás hatással van az emberi pszichikumra, egészségre, hiánya pedig a fáradt bőr, a szem alatti sötét karikák és a megnövekedett ráncok formájában is megnyilvánul.

Tilos az arcát tapogatnia

Végül van egy tippünk az Ön számára. A pattanások terjedésének megakadályozása érdekében ne érintse meg az arcát. Mindannyian csináljuk, és nagyon gyakran, anélkül, hogy észrevennénk. Próbáljon meg leszokni róla.