Hogyan kell használni a sminkeltávolítót, és mit kell tudni róla?

 • MAGAZIN
 • Hogyan kell használni a sminkeltávolítót, és mit kell tudni róla?

Hogyan kell használni a sminkeltávolítót, és mit kell tudni róla?

A helyes sminkeltávolítás azért fontos, mivel a sminkmaradványok és egyéb lerakódások eltömíthetik az arcbőrt, és kellemetlen érzéseket okozhatnak az arcon, és a nem megfelelő kezelése miatt akár komolyabb bőr problémákhoz is vezethet. A smink eltávolítását rendszeresen minden este el kellene végezni, hogy a bőr éjszaka pihenhessen és helyesen tudjon hidratálódni.

A smink és más készítmények eltávolítását többféle módon is el lehet végezni, de természetesen jobb az óvatos eljárás - agresszív segédeszközök használata nélkül, amelyek hosszú távon inkább árthatnak a bőrnek. A smink eltávolítását két alapvető lépésben ajánlatos elvégezni, az egyik a felületes a másik pedig a mélytisztítás, azaz. az alkalmazott készítmények eltávolítása, majd a pórusokban maradó szennyeződések tisztítása, amit folytathat további arcbőr kezeléssel. 

Sminkeltávolító készítmények

Létézik több különböző típusú sminkeltávolító készítmény is, amelyek elsőrban textúrájuktól lehetnek eltérőek - találkozhat sminkeltávolító olajakkal, gélekkel, tejekkel, habokkal vagy vízzel. Ezek a készítmények mind egyediek, úgy mindnek saját alkalmazási módszere van, beleértve a használat után való további gondozást is:

 • Balzsamok - a közvetlen habosítás után kézzel felvihető, hasonló képpen alkalmazható mint a szappan. Bemasszírozás után lemosással eltávolítható. Egy olyan olajkeverékről van szó, amely a melegítés következtében hat a bőrre, ezért jobb ha előbb fokozatosan áttörli meleg vízben átitatott kendővel, majd hideggel öblíti le, így bezárva a pórusokat.
 • Olajok - a balzsamokhoz hasonlóan alkalmazhatóak, mivel hasonló elven működnek. A sminkeltávolító olajat fel kell melegíteni a tenyérben, majd alaposan a bőrbe kell masszírozni. Eltávolítása meleg víz segítségével, majd hideg vízzel való öblítéssel végezhető.
 • Tejek - általában kímélőbb jellegűek, egy vattakorongal vihető fel a bőrre, amellyel óvatosan masszírozza az arcot. Az alapos tisztítást követően a maradékot száraz törlőkendővel vagy vattakorongal törölje le. Mivel a sminkeltávolító tejeket nem igazítják közvetlenül az arcbőr tisztításához, ajánlatos ezeket más készítményekkel, lehetőleg micelláris vízzel, tisztító géllel vagy szappannal kombinálni.
 • Habok - struktúrájuknak köszönhetően behatolnak egészen a pórusokba, és a sminkeltávolítás során további szennyeződéseket, port és felesleges zsírt hoznak a felületre. Noha önmagában hatékony, jobb, ha a fentiekben említett egyikével kombináljuk.
 • A víz - micelláris sminkeltávolító vizek különösen az elmúlt évtizedben váltak népszerűvé. Különösen az érzékeny bőrre ajánlátos használni, de minden bőrtípuson alkalmazható. A fő előnye az, hogy nem igényel további öblítést, így gyakorlatilag bárhol lehet használni.

Sminkeltávolító víz és használata 

A sminkeltávolítót elsősorban külön készítményként használják a smink és más szépségápolási termékek eltávolításához. Előzetes öblítés nélkül, törlőkendő vagy vattakorong segítsével vihető fel az arcra. Tisztításkor a következő elvek betartása ajánlatos:

 1. A sminkeltávolítást este a tisztítást pedig naponta kétszer végezzük - csak úgy mint este, úgy reggel is a smink alkalmazása előtt is, hogy eltávolítsuk az alvás során lerakódott port és a szennyeződéseket.
 2. Válasszon olyan vizet, amelynek összetétele megfelel az arcbőrtípusának, gondoskodik az alapos tisztításról és nem okoz irritációt.
 3. Gyengéden vigye fel - nem szükséges a bőr dörzsölése.
 4. A tisztítás nem csak az arcon alkalmazható, hanem más problémás területeken is, mint például a nyak és a dekoltázs.