Hogyan sminkeljen

Hogyan sminkeljen

A megfelelő smink szó szerint elvarázsol. Ha a megfelelő terméket választja és jól alkalmazza, akkor gyönyörűen kiegyensúlyozza a bőr tónusát, és az arca úgy fest majd mint a magazinokban. Az egyik legfontosabb lépés az alkalmazás, amelyet megfelelően kell elvégeznie. Ha ez nem sikerül, akkor a tökéletes smink helyett egy elrontott sminkű bohócra hasonlíthat és ezt biztosan nem akarja. A legnagyobb hiba, amit elkövethet, az, hogy egyenletesen sminkel az egész arcán. Ezzel csak maszkhatást ér el, amely extra természetellenesnek fog tűnni. Tehát hogyan alkalmazza a sminket helyesen? Erre több módszer is van, mi pedig ma felfedjük Ön előtt, hogyan kezdjen bele.

4 lépés a tökéletes sminkeléshez

Ahhoz, hogy arca szép és természetes megjelenésű legyen, kövesse ezeket a lépéseket

Tiszta és hidratált bőr

Mielőtt sminkelne, egy dolgot soha nem szabad elfelejtenie. Hidratálás. Rendszeresen hidratálja az arcát, nemcsak sminkeléskor. A bőr általános hidratálása garantálja a könnyebb alkalmazást. A smink nem fog felhalmozódni semmilyen száraz helyen, amelyek a bőrön megjelenhetnek. Ezenkívül a rendszeres krémezés megszabadítja a bőrt az olyan csúnya pikkelyektől, amelyek egyébként kiemelkednének.

Ha a kozmetikai felszerelésében a primer - sminkalap is megtalálható, akkor használja mielőtt maga a smink felkerülne. Gondoskodni fog arról, hogy a smink sokáig tartson, és hogy ne halmozódjon fel az apró ráncokban és tág pórusokban. Legegyszerűbben az ujjak segítségével alkalmazható.

Korrektor használata

A korrektort a szem alatti sötét karikák, különféle vörös foltok, pattanások vagy hegek elfedésére használják. Vigyen fel egy kis korrektort azokra a területekre, amelyekre extra fedés szükséges, és finoman kopogtatva terítse el, amíg a hely természetesnek nem tűnik. Soha ne terítse el a korrektort, mint egy krémet.

Tipp: Egyesek a korrektort sminkelés után használják. Ez akkor hasznos, ha egy nagyobb tökéletlenséget kell eltakarnia. Ügyeljen azonban arra, hogy a hely természetesnek tűnjön, és ne hozzon létre csúnya és kitűnő foltokat az arcán. Használhatja az ujjait vagy egy kicsi és keskeny ecsetet a felvitelhez.

A make-up alkalmazása

Sminkelhet a tenyeréből, a kéz külső részéről vagy magából az üvegből. Alkalmazzon kis mennyiséget azokon a helyeken, amelyeket egységesíteni szükséges. Határozottan nem javasoljuk az egész arcra való felvitelét, ami nem tűnne természetesnek. Vigye fel az állra, az orr és a száj környékére, a szem alá és a homlokára. Alkalmazzon ezeken a problémás területeken kis mennyiséget, és szétterítéskor próbálja meg kihúzni, azaz az arc közepétől a szélek felé. Ily módon gyönyörű egyesülést fog elérni, és nem keletkezik például nem esztétikus átmenet a haj területén, amely felfedné a sminket.

Befejezés

Miután felvitte a sminket, finomra kell hangolnia a részleteket. Ebben a formában az arca túl egységesnek és persze természetellenesnek fog tűnni. Itt az ideje kiemelő, kontúrceruza vagy pirosító alkalmazásának. Mindezt azért, hogy az arc természetes megjelenést nyerjen. A kiemelőt felviheti a szem alatt az arccsontra, az orrra, az állra vagy a felső ajakra. A pír ezután természetes színt ad az arcának. Nem szabad elfelejteni a púdert, amely rögzíti az egész sminket, és biztosítja, hogy idővel ne alakuljanak ki foltok az arcán.

Milyen smink ecseteket használjon?

Néha bonyolult a különböző kozmetikai segédeszközök ismerete. Ezért néhány rövid információt hozunk a leggyakrabban használtakról.

stetce-make-upLapos smink ecset

Alkalmas folyékony és krémes sminkekhez és korrektorokhoz. Szélesebb alakjának köszönhetően vastagabb réteget is felvihet, végeinek köszönhetően pedig az orr vagy a szemöldök körül is jól dolgozhat vele. Ugyanakkor foltokat okozhat, vagy hangsúlyozhatja a száraz helyeket, ezért mindig igyekezzen szépen hidratálni és egyensúlyban tartani a bőrét.

Hosszú szálú smink ecset

Ezzel a típussal bármilyen konzisztenciájú sminket alkalmazhat. Minden bőrtípusra alkalmas, és gyengéd vagy erős fedés is létehozható vele. Ideális esetben körkörös mozdulatokkal vezesse arcán, amellyel gyönyörűen eloszlatja a sminket és természetessé teszi. Könnyű vele dolgozni és jól tisztítható.

Beauty blender

Speciális kúp alakú szivacs formában kapható. Különböző méretekben elérhető. Használata széles körű - a klasszikus sminkektől kezdve a korrektorokon, krémes pírosítókon, szemhéjfestékeken vagy akár rúzsokon át. Válasszon egy minőségi anyagból készült blendert, amely pontosan megfelel az igényeinek. Az alkalmazás előtt ideális enyhén megnedvesíteni a természetes megjelenés elérése érdekében. A vele való munka nem bonyolult, de egy kis gyakorlatot azért igényel. "Kopogtatással" sminkeljen vele, nem szükséges vele a túlzott körkörözés vagy szétterítés. Használat után mindig mossa meg a szivacsot.

Oval brush

Az ovális ecset még többé kevésbé újdonságnak számít a piacon. Sűrű finom sörtékkel rendelkezik, és rugalmas fogantyúval. Inkább a folyékony és krémes sminkekhez alkalmas a szilárd helyett. Előnye, hogy kevés terméket fogyaszt, mivel nem szív fel annyit, mint például egy szivacs. Többféle méretben kapható, így pontosan az igényei szerint választhat.

Ujjak

Nem szabad megfeledkeznünk erről a módszerről sem, amelyet még a profi sminkesek is alkalmaznak. Kézzel kizárólag folyékony vagy krémes smink alkalmazható. Arra azonban ügyelnie kell, hogy ne hozzon létre foltokat az arcán. Néha nehéz egyenletesen sminkelni az ujjaival.

Tippek és tanácsok

Mattító papírok

Ha zsíros vagy vegyes típusú a bőre, ne feledkezzen meg a mattító papírokról. Ezeket ma már minden drogériában beszerezheti. Gyönyörűen képesek felszívni a faggyúfelesleget, anélkül, hogy elkennék és letörölnék a sminkjét. Jobb megoldás, mint a púder, ami mattít ugyan, de több alkalmazás után maszk hatás jelentkezik. Ezenkívül ez a megoldás eltömítheti a pórusokat.

A kevesebb több

Sminkelésnél is érvényes, hogy a természetes megjelenés mindig jobban mutat, mint a túlzott kontúrozás. Bár találhat utasításokat különböző divatbloggerektől, akik x terméket használnak, a mindennapi életben valójában nincs rá szüksége. Más, ha esti sminket készít, de a nap folyamán fogadjon inkább a mértékletességre.

Gondoskodjon a smink szerszámairól

Az ecseteket és a szivacsokat rendszeresen tisztítsa, hogy megakadályozza a szennyeződések felhordását a bőrére. Ez egy nagyon fontos lépés a pattanások és a kiütések megelőzéséért. Fektessen be olyan minőségi eszközökbe, amelyek javítják a smink alkalmazását, és sok éven át kitartanak.