Hogyan válasszuk ki a megfelelő árnyalatú rúzst

  • MAGAZIN
  • Hogyan válasszuk ki a megfelelő árnyalatú rúzst

Hogyan válasszuk ki a megfelelő árnyalatú rúzst

Képzelje el, hogy az üzletek folyosóján bolyong, és különböző színű és típusú rúzsokat nézeget. Tehát szeretné megtalálni a legmegfelelőbbet, amelyik tökéletesen illik Önhöz. Akár hangsúlyosabbat, amellyel nem kerüli el senki figyelmét, vagy lágyabbat, ami tökéletesen aláhúzza nőies szépségét. A gyártók olyan sokféle tónust, konzisztenciát és kompozíciót kínálnak, hogy a rúzs vásárlása vidám figyelemelterelésből igényes küldetéssé vált.

Ne aggódjon, létezik megoldás, amellyel megkönnyítheti a megfelelő rúzs kiválasztását. Valójában ismernie kell néhány alapvető szabályt, amelyeket a mai cikkünkben elmagyarázunk Önnek. A végén meggyőződhet róla, hogy a megfelelő rúzs kiválasztása valójában nagyon egyszerű.


Határozza meg helyesen a bőre tónusát.

A legfontosabb, amire oda kell figyelnie, hogy helyesen azonosítsa a bőre tónusát. Ez többek között megkönnyíti nemcsak a rúzs, hanem a smink vagy az alapozó megfelelő árnyalatának kiválasztását is. A legtöbb ember a két fő kategória egyikébe tartozik - meleg vagy hideg. A hideg tónus a világosabb, a meleg tónus pedig általában arany vagy olíva árnyalat. Ha problémái vannak a típusának meghatározásával, akkor lehetséges, hogy a semleges tónusú csoporthoz tartozik.

Amikor sikerül meghatároznia az bőrtónusát, sokkal könnyebb megtalálnia a rúzst, amely tökéletesen illik Önhöz. Mert igazság szerint sok árnyalat nagyon jól fog mutatni - ez az oka annak is, hogy miért vásárolhat hasonló árnyalatú rúzsokat. Aztán persze lesz olyan, amelynél egyszerűen tudni fogja, hogy ez az igazi.

Hogyan lehet meghatározni a bőr tónusát?

Akár rendkívül sápadt, akár nagyon sötét a bőre, tónusai mindig három alapvető kategóriába sorolhatók:

  • Hideg - kékes, piros vagy rózsaszín árnyalatok
  • Meleg - arany, barack, narancs vagy sárgás tónusú
  • Semleges - mindkettő keveréke

Mi van, ha gondjai vannak az bőrtónusa meghatározásával? Ebben az esetben különféle támpontok segítenek:

Hideg tónus

Abban az esetben ha ezzel a tónusú bőrrel rendelkezik a bőre enyhén rózsaszínű vagy kékes. Amikor napozik a napon, általában megég, ahelyett, hogy szépen lebarnulna. A csuklóján lévő erei kéknek tűnnek, és inkább illenek Önnek az ezüst ékszerek, mint az arany.

A legjobb rúzsok ehhez a bőrtípushoz azok, amelyek kék, szürke vagy lila árnyalatúak. De vigyázzon, nem azt akarjuk mondani, hogy kékre vagy lilára kell festenie az ajkát, annak ellenére, hogy határozottan stílusos lehetne, például egy metal koncerten. De ha vörös rúzst választ, nézze meg inkább a kékes-vörös árnyalatokat - például a cseresznyevöröset -, mint azokat amelyek a narancssárgás színben játszanak. Kipróbálhatja a sötét bogyók minden árnyalatát, például áfonyát, málnát, szedret vagy a sötét szilva árnyalatait.

Tipp: Makeup Revolution Renaissance Lipstick Cliche rúzs, Shiseido Lacquerink Lipshine 308 Patent Plum rúzs

Semleges tónus

Rózsaszín és sárgás tónusok keverednek a bőrén. Illenek Önhöz az arany és ezüst ékszerek is. Ennek köszönhetően megengedheti magának a rúzsok különféle árnyalatát is. Ha világos a bőre, ne féljen a rózsaszín árnyalatokról. A közepesen sötét bőr tulajdonosai kipróbálhatják a lila árnyalatokat, a sötétebb bőrön pedig tökéletesek lesznek a különféle erdei gyümölcsök árnyalatai - a szeder és a ribizli - színei.

Tipp: Maybelline SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick - 20 Pioneer rúzs, Armani (Giorgio Armani) Lip Maestro Liquid Lipstick 500 rúzs

Meleg tónus

A bőre ebbe a csoportba tartozik, ha sárga, arany vagy olivabogyó árnyalatai vannak. A meghatározásban segítenek a csukló vénái is, amelyek inkább zöldek, mint kékek. Könnyen barnul, és ritkán ég meg. Az arany ékszerek jobban illenek Önnek, mint az ezüst.

A legjobb rúzsok a meleg bőrtónushoz a meleg árnyalatok. Tehát, téglavörös, korallvörös, terrakottabarna vagy akár merész tűzvörös vagy narancssárga. Kipróbálhatja a réz vagy arany színű rúzsokat is, amelyek feltűnőek és szokatlanok.

Tipp: Shiseido VisionAiry Gel Lipstick 218 Volcanic rúzs, Shiseido Modern Matte Powder Lipstick 528 Torch Song rúzs

Most elmondtuk az alapvető szabályokat, amelyek segíthetnek a rúzs legjobb árnyalatának kiválasztásában. De mi van abban az esetben, ha meztelen vagy erős árnyalatú rúzst szeretne választani? Hogyan tovább ebben az esetben? Van néhány tippünk az Ön számára.

Hogyan válasszunk meztelen rúzst

A rúzsok meztelen árnyalatai nagyon népszerűek, és várhatóan csak úgy nem tűnnek el a rivaldafényből. Mivel az úgynevezett meztelen smink bármilyen alkalomra alkalmas, nagyon természetes és vonzó. Ráadásul elengedhetetlen, ha ki akarja emelni a szemeit. A sminkelés világában ugyanis érvényes, hogy ha nem akar festett babaként kinézni, akkor mindig az ajkak vagy szemek közül választ, hogy melyikre fog jellegzetes sminket alkalmazni. Soha nem mindkettőre.

Megtalálni a megfelelő árnyalatú meztelen rúzsokat meglehetősen nehéz lehet, mert a tónus vagy gyönyörűen fel fogja éleszteni ajkai természetes színét, vagy éppen ellenkezőleg, nagyon rosszul fog kinézni. Ebben az esetben nem létezik köztes hatás. A meztelen ajkaknak nem kell feltétlenül a bőr színéről szólnia. Inkább az ajkak színének megfelelő rúzs megtalálásáról. Ezeknek a rúzsoknak a fő célja és lényege, hogy az Ön tónusát egy természetesnek tűnő árnyalattal hangsúlyozzák.

Kövesse ezeket a tippeket, ha meztelen rúzst választ:

Meztelen árnyalatának megtalálásához jó kiindulópont lesz, ha olyan tónust talál, amely megfelel vagy egy fokkal sötétebb, mint az ajkai belső részének színe.

A meztelen rúzsok érdekes alternatívája a tónusos balzsamok és a szájfény, amelyek egy kis színt kölcsönöznek az ajkának, ami kiemeli természetes tónusait.

Hogyan válasszunk fényes rúzst

Ha viszont azt szeretné, hogy ajkai felhívják a figyelmet, próbáljon ki egy rúzst, amely kiemeli az ajkát. Az olyan élénk színek, mint a rózsaszín, a narancs és a piros, szépen felderítik az arcot és megváltoztatják a megjelenést.

Ha még nem ismeri ezt a területet, és épp élénk rúzst szeretne vásárolni, akkor kövesse ezeket a tippeket:

Ha szájfényt vagy fényes rúzst választ, nagyon frissnek és fiatalosnak fog kinézni. A szatén vagy krémes rúzs a magukra sokat adó hölgyek klasszikus benyomását kelti. Ha matt rúzst választ, erős személyiség és a divatirányzatok szakértőjének benyomását kelti. A matt ajkak jelenleg nagyon divatosak.

Ami a színt illeti, válassza az Ön igényei szerint. A hűvösebb tónusok tisztább és markánsabb benyomást keltenek, míg a meleg tónusok természetesebbek és lágyabbak.

Ne feledje, hogy minél természetesebb és kevésbé extravagánsabb a rúzs színe, annál univerzálisabb és sokoldalúbb eredmény érhető el használatakor.

Általános szabályok és tippek a rúzs viseléséhez

Ne feledje, hogy fontos, hogy ajkai mindig egészségesek és puhák legyenek. Még a legjobb rúzs is rosszul fog kinézni a száraz és pikkelyes ajkakon.

Használhat kontúrceruzát is. Ennek köszönhetően megteremti ajkai formáját az igényei szerint, ami nagyon hasznos lehet. Színének azonban azonosnak vagy egy árnyalattal világosabbnak kell lennie, mint a rúzs. Bár a múlt különböző divatirányzatai visszatérnek a köztudatba, a sötét keretes száj szerencsére a 90-es évek történelmének mélyén maradt eltemetve.

Mindig gondoljon a bőrének állapotára. A feltűnő rúzsokat a gyönyörű bőrrel vagy a minimálisan jó sminkkel rendelkező nők engedhetik meg maguknak. Ha problémás a bőre, az erős színek még jobban hangsúlyozhatják ezeket a problémákat.

Ügyeljen arra, hogy a rúzs ne dörzsölje a fogait. Az ilyen meglepetésre ugyanis biztosan nem vágyik.