HOVÁ KIRÁNDULJUNK A HÉTVÉGÉN? EGY KIS INSPIRÁCIÓ!

  • MAGAZIN
  • HOVÁ KIRÁNDULJUNK A HÉTVÉGÉN? EGY KIS INSPIRÁCIÓ!

HOVÁ KIRÁNDULJUNK A HÉTVÉGÉN? EGY KIS INSPIRÁCIÓ!

Amint a munkahét felülmúlja a felét, a legtöbbünk elkezd gondolkondi arról, hogyan fogja a következő hétvégét  eltölteni. Sajnos mindig vannak köztünk olyanok, akiknek szüksége van egy tele hűtőszekrényre és egy kényelmes kanapéra, ideális távolságra a TV-től. De szerencsére a magyarok nagy része sok időt tölt szabadban, a friss levegőn. És ez nagyon jó! Kíváncsi, hogy hol lehet legjobban eltölteni a következő hétvégét? Megmondjuk ...

Akár az Ön partnerével, barátaival, vagy a gyerekekkel szeretné eltölteni az idejét, több eseményt választottunk ki Önnek, ahol rövid vagy hosszabb sétára van lehetőség, és nagyszerű alkalom a velük eltöltött időre .

Őszintén szólva, nem az számít, hová megy.  Ahogy mondják, az "élet a kényelmi zónán túl kezdődik". Ezért, még szombaton (vagy vasárnap) is keljen fel, reggelizzen meg nyugodtan családjával, és induljon jobb lábbal egy szép kiruccanásra (szó szerint  "out dooor"). Látni fogja, mennyire jól fog aludni esténként.

 

Výlet na koleBALATON

A Balaton (becenevén „a magyar tenger”) magyarországi tó  Dunántúlon,Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Könnyen felmelegedő, sekély vize kiválóan alkalmassá teszi a fürdésre és sportolásra, élővilága rendkívül gazdag, a táj változatos vulkanikus kúpjaival sok tekintetben egyedi.

Típusa geológiailag a Velencei-tóhoz hasonlóan tektonikus eredetű, sekély vizű ároktó. 77km hosszú, legkisebb szélessége Tihanynál 1,5km, legnagyobb 12,7 km Balatonvilágos és Balatonalmádi között, átlagos szélessége 7,7 km, felülete 600 km².

Az 59800 hektár területen fekvő vizes élőhely keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől. Déli partjánál medre sekélyebb. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence, jellegzetes vulkáni tanúhegyeivel.

A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe, 2004-ben elnyerte az Örökségünk – Somogyország Kincse címet is.Környékén gyógyfürdők, termálforrások találhatók.

 

ESZTERGOM -VISEGRÁD KERÉKPÁR ESETLEG GYALOGTÚRA

A folyó és a hegyek festői randevúja, a Visegrádi-hegység és a Börzsöny hegyei közé szorított Duna kanyarulata Magyarország egyik legszebb pontja.A természeti szépségek, történelmi emlékek, a művészeti látnivalók rengeteg izgalmas, érdekes kirándulást ígérnek.

A Dunakanyar legszebb részén találjuk a magyar középkor egyik legfontosabb települését, Visegrádot, a volt királyi palotával, a fellegvárral, számos gyerekbarát programmal. A környékről indulnak a legszebb turistautak a Visegrádi-hegység, a túlpartról pedig a Börzsöny belsejébe. Fantasztikus panorámát nyújtó hegycsúcsok, vadregényes szurdokok lesznek célpontjaink.Létrázhatunk hazánk legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Rám-szakadékban, felmászhatunk a Prédikálószékre, vagy a Hegyes-tetőre, élvezve a legcsodálatosabb panorámát a Dunakanyarra.Ősi fővárosunkban, a csodás fekvésű Esztergomban találjuk hazánk legnagyobb templomát és egykori királyi palotáját is, de az egyedülálló, családbarát Duna Múzeum is kihagyhatatlan látnivaló.

Ne feledkezzünk el a másik part legnagyobb városáról sem, a barokk kori Vácról, amely hangulatos főterével, impozáns székesegyházával,bizarr múmiáival és Duna-parti sétányával mindenképpen megér egy kirándulást.A régióban mindenki megtalálja a magának való kis csodát, legyen az művészeti, történelmi vagy természeti látnivaló.A régióhoz soroljuk még a Börzsöny hegység Dunától egy kissé távolabbra fekvő részét is, ahol felfedezhetjük a festői kis falu, Nagybörzsöny látnivalóit vagy ellátogathatunk a csodálatosan felújított márianosztrai zarándoktemplomba.Itt találjuk Magyarország legjobban kiépített, és egyben legnépszerűbb kerékpárútjait is, a Duna mindkét partján, és természetesen a vizek szerelmeseinek nagy élménye a vízitúrázás Esztergomtól lefelé, amíg csak az izmok bírják.

 

PINCÉBŐL PINCÉBE

A Villány borvidék, melyen Magyaroszág első Borút-ja vezet végig,szeretettel várja vendégeit!Kóstolja meg  a villányi termőtáj emberi és környezeti természetének borban sűrűsödő csodáját.A kiváló bor készítése művészet, gyönyörködjön benne kedvére. Fedezze fel a borvidék építészeti és kulturális örökségét.Bízza rá magát az itt élő emberek vendégszeretetére és érezze jól magát barátaival egy pohárka borocska mellett.

 

5 LENYŰGÖZŐ KILÁTÓ BUDAPEST KÖRNYÉKÉN

Különleges kilátókat ajánlunk Budapesthez közel, amelyeket viszonylag könnyű útvonalakon érhetnek el, ezért kiváló kirándulási célpont lehet családosoknak. 

Régi geodéziai mérőtornyokat alakítottak az elmúlt években kilátóvá a Pilisben és a Börzsönyben. De újak is épültek. Van, amelyik olyan, mint egy Jenga torony vagy egy középkori erődítmény. Közös bennük, hogy páratlan panorámát nyújtanak a természetjáróknak. Íme néhány kilátó, ami egy órán belül elérhető Budapestről.

A lenti kilátók felkeresése igazi 3in1 családi élmény.Amíg a család legfiatalabb és legidősebb tagjával eljutunk a célpontig, addig kellemesen telik az idő, másrészt a kilátók mindegyike érdekes építészeti megoldás, amit érdemes közelebről is szemügyre venni – nem beszélve arról,hogy a kilátók tetejéről csodás kilátás nyílik,mely lenyűgözi a legkisbb kirándulókat is.

1. Gluckler Károly – kilátó, 2. Csergezán Pál – kilátó, 3. Jenga torony, 4. Bányatető – kilátó, 5. Somló hegyi kilátó.

 

WELLNESSZ – MAGYARORSZÁG VILÁGSZERTE ISMERT GYÓGYVIZEIVEL

Ha a magyarországon lévő valamennyi víz az ásványvízforrásokból palackozásra kerülne, egész Európát el lehet látni ebből. Ilyen Magyarország földalatti gazdagsága, amelyet a gyógyfürdők egyikében tudják leginkább kiélvezni. Ahogy számos király, politikus vagy művész is önök előtt. Számos fürdőváros sikeresen híres történelmére alapozott, és ma kiváló szolgáltatásokat kínálnak nemcsak a kiválasztottak számára. A gyógyvíz a mindenféle procedúrákkal együtt meggyógyítja a betegeket, a fáradtakat regenerálja, a tökéletleneket megszépíti.

Hazánk valóságos wellness-paradicsom, hisz gyógyfürdőink a világ minden tájáról vonzzák a turistákat. Az ország területének mintegy 80%-a alatt található termál- illetve gyógyvíz, a természetes forrásokból és a fúrt kutakból naponta mintegy 350.000 m3 termálvíz tör a felszínre. Fürdőkultúránk az eltelt századokban többször is fellendült: először a rómaiak idejében, később a törököknek, majd a 19. század végén a polgárosodó lakosságnak köszönhetően.

Az utóbbi években az egészségturizmus rendkívüli mértékben előtérbe került, a magyar fürdők meghatározó szerepet játszanak az életminőség javításában és az egészségtudatos élet kialakításában. 

Gyula, Hárkány, Bükk, Sárvár, Mosomagyaróvár, Miskolc -Tapolca.......sorolhatnánk tovább, szerintem mindenki megtalálja kedvérevalót.