Ismeri a Bioderma kozmetikumat?

 • MAGAZIN
 • Ismeri a Bioderma kozmetikumat?

Ismeri a Bioderma kozmetikumat?

A bőrápolás az év egyik legfontosabb napi tevékenysége. Az időjárás hatása (szél, fagy, napfény), valamint az egészségtelen városi környezet károsítja és kiszárítja a bőrt. Ezért rendszeresen kezelni kell megfelelő termékekkel, hogy elkerülje az eltömődést, amely rontja a megjelenését és a minőségét, és akár dermatitiszbe is átmehethet. 

A bőr típusai

A bőrápolási termékeknek kíméletesnek kell lenniük, és az összetételnek meg kell felelniük az adott bőrtípusnak. Alapvetően 4-6 típusú bőrt lehet megkülönböztetni. Mindegyik speciális ellátást és készítményeket igényel, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, amik kompenzálják a normál bőrtípustól való eltéréseket. A bőrtípusokat az alábbiak szerint lehet jellemezni:

 • normál - az a bőr, amely a legjobban ellenáll a környező káros hatásainak. Általában nem szárad ki vagy nem termel túl sok faggyút, különféle anyagokkal érintkezve nem irritálódik. Ezt a bőrtípust általában nem jellemzik a túlzott pattanások kialakulása, kitágult pórusok vagy más kiütés vagy hiányosság,
 • zsíros - jellemzi egy nagyon fényes megjelenés és a túlzott faggyútermelés következtében a kitágult pórusok (fekete pontok) gyors eltömődése,
 • száraz - láthatóan és érezhetően rosszul hidratált. Ez a típusú bőr természetesen elveszíti az intercelluláris nedvességet, ami a felületének hámlásával és pikkelyedésével jár. Sokkal könnyebben is ráncosodik.
 • érzékeny - erősen reagál a külső környezet stimulusaira. Ez általában kellemetlen érzés, bőrpír, égés vagy viszketés, amely súlyosabb irritációt válthat ki,
 • vegyes - különböző tulajdonságokat mutat különböző helyeken. Általában átmenetek vannak a száraz, normál és zsíros bőr között,
 • problémás - egy olyan bőrtípus, amelyben hiányosságok vannak kiterjedt pattanások, eldugult és kitágult pórusok, valamint számos úgynevezett fekete pötty formájában.  

A bőr típusa a környezettől, az életmódtól és az életkortól függően is változik. A gyermekek bőre normális jellegében általában specifikus, a pubertáshoz való áttéréssel zsírosabb tulajdonságokkal rendelkezik, majd az egyik ilyen típusba megmarad.Bőrkészítmények 

Az egyes bőrtípusok gondozása elsősorban a bőr felületének vizuális és érzelmileg nem kívánt tulajdonságainak eltávolítására irányul. Az alapellátási termékeket az arcon használják, de a sajátos tipológia a test más részein is nyilvánvaló, különösen a vállakon, a nyakon és a dekoltázson, de a bőr a test teljes felületén táplálkozásra szorul.  

A nem kritikus területeken található bőrt általában a normál bőrhöz hasonló karakter jellemzi. Kivételt képeznek például a „működő” részek, például a tenyér vagy a láb, amely sokkal gyorsabban kiszárad, vagy az a terület, ahol nagyobb az izzadási mirigyek szekréciója. Ezért a bőrápolási termékeket szintén két alapvető csoportra osztják:

 • arc kozmetikumok - intenzívebb hatásokkal és egy adott bőrtípus igényeit pontosan kielégítő összetételű,
 • test-kozmetikumok - a kevésbé igényes, nem kritikus testrészekre tervezték, és elsősorban a száraz és normál bőr számára szánt tápanyagokat tartalmaznak.

Azonban a fenti kategóriák mindegyikében a bőrkészítményeknek meg kell felelniük a szigorú dermatológiai kritériumoknak, amelyek magukban foglalják mind a hatékonyságot, mind a bőrápolást. A Bioderma kozmetikumok egyértelműen teljesítik ezeket a szempontokat, a sok éves tapasztalatnak és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően, amelyek nemcsak a dermatológia, hanem az orvostudomány, a gyermekgyógyászat, a biológia, a gyógyszerészet, a haj és a fejbőr, valamint az öregedés és a sejtek regenerációjának összekapcsolására koncentrálnak.

Bioderma kozmetikumok

A Bioderma márkanév alatt világszerte forgalmazott összes termék a BIODERMA azon egyedülálló filozófiáján alapul, hogy minden ügyfél számára egészséges bőrt biztosítson. A francia társaságot az 1970-es években alapította Jean-Noël Thorel gyógyszerész, aki a bőrbarát bőr- és testkozmetikumok kutatásával és fejlesztésével foglalkozott, amely szintén hozzájárul a bőrgyulladás enyhítéséhez vagy megszüntetéséhez.

Az 1970-es évek végén számos szabadalmat kapott, és a Bioderma lett az egyik legkeresettebb kozmetikai termék, különleges összetételének és a bőr hiányosságainak leküzdésében elért sikere miatt. Az 1970-es évek óta a vállalat intenzíven elkötelezett a kutatás, fejlesztés és innováció mellett a bőr- és testkozmetikumok területén, hogy ügyfeleinek új és progresszív hozzáadott értékű termékeket kínáljon. A vállalat kutatási tevékenysége eredetileg az egyes termékekre összpontosított (fejbőr regenerálódású samponok, bőrgyógyászati betegségek alapján kifejlesztett bőrápolási termékek stb.). 1992 óta azonban a társaság globális és innovatív megközelítésének összpontosítása öt területre oszlik:

 1. bőrtípus ápolás
 2. bőr hidratálás,
 3. bőrvédelem napfény ellen,
 4. haj- és fejbőrápolás,
 5. bőrsejtek regenerálása.

A Bioderma által kínált teljes termékválaszték tehát magában foglalja:  

 • arc kozmetikumok
 • test kozmetikumok
 • Napvédő termékek
 • ápoló termékek érzékeny bőrű gyermeknek (anyáknak)
 • haj- és fejbőrápoló termékek

Test kozmetikumok

A testápolási kozmetikumok használata különösen szükséges a minőségi tulajdonságok hosszú távú megőrzése érdekében, az öregedés késleltetése szempontjából, amely közvetlenül összefügg a környezet hatásaival, valamint a kellemes érzés, nem csupán érintésre, hanem a bőr nem kritikus területeinek biztosítására is. A Bioderma testkozmetikumokat két csoportban gyártják, amelyeket a termékportfólióba a testkozmetikumok (a nők számára szánt) és a gyermekek érzékeny bőrápolására szolgáló termékek kategóriáiba lehet sorolni.

A nők számára kifejlesztett Bioderma bőr- és testkozmetikumok többféle termékcsoportra oszthatók az arc- és testbőr teljes tisztítására és kezelésére. Ezek különféle típusú tisztítóvizek és speciális kémiai termékek az arc kozmetikumokhoz (Sébium sorozat), az arckezelési kozmetikumokhoz (Sensibio sorozat), vagy hidratáló testkozmetikumokhoz (Hydrabio vagy Atoderm sorozat). Ezenkívül nagyon kedveltek a gyengéd és dermatológiailag tesztelt kozmetikumok gyermekek számára, amelyeket az ABCDerm sorozatban forgalmaznak.