Testreszabott részmunkaidős állás

  • MAGAZIN
  • Testreszabott részmunkaidős állás

Testreszabott részmunkaidős állás

A brigádok minden elképzelhető iparágban léteznek, könnyen hozzáférhetők, viszonylag jól fizetnek és rendkívül rugalmasak. Sok részmunkaidőben dolgozó munkavállaló számára a munkaidőt úgy alakítják ki, hogy munkáját megfelelően összekapcsolja például a fő foglalkozásával. A részmunkaidős munka egyszerűen a rengeteg előnnyel jár a kezdetben. De mielőtt lelkesen venné az első ajánlatot, amely épp az útjába kerül, gondolja át elvárásait és elképzeléseit. Valójában tudja, mi a fő motivációja egy részmunkaidős álláskereséshez?

Szeretne egy jó extra jövedelmet?

Hogyan másképp. A legtöbb esetben pénz kérdése. Pénzügyi helyzetének legalább egy rövid távú „másodlagos” megoldásához ez egy logikus lépés. Jó lenne olyan részmunkaidős állást találni, hogy az a közvetlen közelében legyen, hogy ez ne járjon szükségtelen ingázási költségekkel. Az ajánlatok köre ezzel valószínűleg sokat szűkül, de egy próbát bármi megér, még a gasztronómia is. Mint egy étterem, bár vagy kávézó ügyes munkatársa, lehetősége van egy remek tippel javítani az óradíját.

Szeretne mozgásban lenni?

Vágyik a fizikai tevékenységekre, mivel a teljes munkaidőt a fő munkahelyén kizárólag egy irodai széken tölti? Vessen egy pillantást a szabadtéri munkákra, például szórólap-terjesztőként. A fizikai tevékenységek lehetőségét, a szupermarketekben lévő készletgazdálkodóként vagy takarítóként is megtapasztalhatja.

Szeretne segíteni?

Noha jó és jól fizetett munkája van, még mindig hiányzik valami felsőbb értelem és emberiesség a tevékenységeiből? Ebben az esetben részmunkaidős álllás után nézhet a szociális szférában. Ez a szféra folyamatosan önkéntes segítőket igényel, és jó lehetőséget fog kapni, hogy kellemesebbé tegye az életet a beteg vagy a társadalmilag gyengébb polgárok számára. Feltöltődést kereshet kisegítőként különféle szabadidőközpontokban, vagy képzési tanfolyamok tanáraként.

Szeretne kapcsolatban lenni az emberekkel?

Az állandó kapcsolat másokkal inspirálja, feltölti  vagy egyszerűen csak szórakoztatja? Vessen egy pillantást a turizmus területén végezhető munkákra. A jótékonysági extrovertumokhoz könnyű megtalálni a jó brigádokat az információs központokban, a szuvenír standoknál, az útmutatók vagy a különféle oktatók között a turistáknak nyújtott szolgáltatások részeként. A filmipar egy nagyon társadalmi ipar, amely szintén gyakran erősítést keres, például statisztákat.

Szeretne tanulni valmit?

Minden kezdő tudja, milyen nehéz munkát találni szakmai tapasztalat nélkül. Gyakorlatilag lehetetlen meggyőző lenni olyan önéletrajzzal, amelyben a korábbi gyakorlatnak nyoma sincs. Ebben az esetben is  megoldás a részmunkaidős állas. Természetesen optimális lenne egy olyan részmunkaidős állás, amely legalább kissé kapcsolódik a kitanult szakmai végzettséghez, de még ha ez nem is sikerül, minden erőfeszítésének jelentősége van, és értékes élet- és szakmai tanulságokat eredményez. Kapcsolatokat épít, megmutatja képességeit, és amint elérhetővé válik egy teljes munkaidős állásajánlat, ideális jelöltként vághat neki.

Változást szeretne?

A jelenlegi munkaköre teljesen kifárasztja, és úgy érzi, hogy itt az ideje a változásnak? Mielőtt úgy dönt, hogy elsietett lépést tesz az ismeretlen felé, ismerkedjen meg egy új szakmával részmunkaidős állás ségítségével. Semmi kockázattal nem jár. Lehetősége van arra, hogy közelebbről is megismerjen egy teljesen új iparágat, és megnézze, vajon ez a munka szórakoztatóbb lesz-e Önnek. Ezen felül az elvárásainak megfelelően fizet-e.

Szeretné emelni az önbizalmát?

Különösen a munkanélkülieknél van jelen az önbizalom hiánya, melyet az az érzés okoz, hogy nem elég jók, az inaktivitás pedig minden nap kétségbeesésbe ejti őket. Még egy rövid távú állás is javítja a pénzügyi helyzetet, és biztosítja a szükséges sikerérzetet. Hiszi vagy sem, egy jó részmunkaidős állás segíthet az új állás megszerzésében is. Mindenekelőtt kitölti az önéletrajzában létrejött hiányosságot, és az újonnnan szerzett önbizalmat pozitív lelkesedés egészíti ki, ami nyilvánvalóan javítja a követketző állásinterjún való bemutakozását.