Koronavírus ideje: tippek, hogyan kell otthon túlélni a gyermekekkel

  • MAGAZIN
  • Koronavírus ideje: tippek, hogyan kell otthon túlélni a gyermekekkel

Koronavírus ideje: tippek, hogyan kell otthon túlélni a gyermekekkel

Az oktatás helyzete nem túl rózsás a folyamatban lévő járvány miatt, sőt úgy tűnik, hogy az iskolai irodákat, klubbokat és óvodákat ezen tanév végéig zárva tartják. A gyerekek számára hosszú szabadság, a szülők számára a kihívás megegyezik a túlélés elleni küzdelemmel.

A gyermekek szórakoztatásának felkutatása, a küldött tanterv velük együtt feldolgozása, nyugodtan tartásuk és a lustaság elkerülése időt, ötletek sokaságát és gyakran vasidegeket igényel. Különösen azok, akik szintén arra kényszerülnek, hogy munkájukat homeofficeben végezzék, legalább egy kitüntetést érdemelnek ezen időszak végén. Ezért adunk néhány tippet olyan tevékenységekhez, amelyek korlátozott módban is elvégezhetők gyermekekkel.

Aki játszik, nem rosszalkodik

Ki nem ismeri ezt a népi mondást, és hamarosan felidézheti a különféle formákban játszott szórakoztató játékok tengerét, amely most valódi eredményeket fog hozni. A számítógépes játékok, a játékkonzolok, a mobiltelefonokon játszott játékok, a kártyajátékok és természetesen a társasjátékok nem hiányozhatnak a listából, amelyre a leginkább kell a figyelmüket összpontosítani.

Játékok az egész család számára, amelyek szórakoztatják, javítják a hangulatot, nevetnek, tanítanak és közelebb hoznak egymáshoz. Akár a jó öreg Csapd le csacsit veszi elő, vagy valami újabbat, mint az Activity, Dobble vagy Scrabble, nem lő mellé. Lehetséges, hogy tovább megyünk, és gondosan rögzítsük az eredményeket, és létrehozhatunk egy teljes hétig tartó „koronavírus” versenyt, amelynek végén a nyertes értékes díjakkal gazdagodhat.

Kézzel írt szavak

A társadalmi kapcsolatok korlátozása arra, ami feltétlenül szükséges, mindenkire vonatkozik. Szerencsére ez nem vonatkozik a telefonos és írásbeli kapcsolattartásra. A rendszeres hívás és üzenetek küldése önmagában is magától értetődő kérdés, de mi mást engedhet meg ez a kommunikáció valami kreatív jelleggel. Talán egy kézzel írt levél. Ezen túlmenően a gyerekek különféle festményekkel, matricákkal, washi szalagokkal stb. díszíthetik a leveleket. Gyönyörű optimista kívánságok, amelyek nem tűnnek el a kommunikációs rendszerből, különösen az idősebb generáció örül majd ennek ebben a nehéz időszakban, aki minden bizonnyal szeretettel jeleníti meg őket.

Bolondozás minden nap

Minden nap a gyermekekkel miatt szüksége lesz a fantáziájára! Szükség van valami ötletes, csavaros vagy akár őrült ötletre? Minél több van belőle, annál jobb! Harapnivaló piknikkosárból a takaróra a nappali közepén, jegyek speciális házimoziba egy tál pattogatott kukoricával, amely 19:00-kor kezdődik a szülők ágyában, vagy esetleg a kedvenc karácsonyi sütik megsütése?

Hosszan tartó szórakozás

Kirakós játék: olyan darabok kirakása, amelyek évtizedek óta, több generációt szórakoztattak előttünk, elérte a hírnév csúcsát, ám ma még ma is megtalálja rajongóit, akik napokig teljesen elmerülnek ebben a hobbiban. Különösen a puzzle-t illetően kell vigyáznia, hogy a rá ne unjanak még az elején a gyerkőcök. Az íratlan szabály, amely szerint nullát kell hozzáadni a gyermek életkorához, elég jól működik, és hozzávetőleges számú darabot kap, amely megfelelő kezdőnek.

Mozgás friss levegőn

A séták jelenleg nagyon korlátozottak, és valószínűleg kizárólag a vidéki régiókban valósíthatók meg. De még így is van értelme. Friss levegőn tartózkodás megtisztítja a fejet, erősíti az immunrendszert és segíti a mentális és fizikai egyensúly megőrzését.

Ne felejtsük el azonban a kormány parancsait: tegyen maszkot, legjobb esetben kesztyűt, menjen olyan helyekre, ahol lehetséges a többi embertől megfelelő távolságot tartani, optimálisan legalább két méterre, tartsa be az érintkezés tilalmát. Hazatéréskor alaposan mosson kezet.

A mosolygás megment

Bárki, aki valaha is megpróbált bevonni egy gyermeket olyan mindennapi tevékenységekbe, mint a főzés, takarítás vagy a kertben végzett munka, tudja, hogy ez gyakran fárasztóbb, mint maga a feladat. De a kezdeti szakasz elmúlik, és mivel a gyerekek nagyon tanulékonyak, idővel valódi segítséget fognak jelenteni Önnek. Lassú lépésekkel, az edények törlésétől, az asztal felállításától, a sütéshez való összetevők összekeverését és súlyának mérését, vagy a portörlést  követően hasznos szokásokat hozhat létre, tartsa a gyermekeket a figyelem közpotjában, ezzel jelentősen erősíti majd a családi egységet.

Kincskeresés

Az egyszerű rejtekhelytől a feladatokkal, utasításokkal, nyolcutas rejtvényekkel, és rejtélyekkel teli, kifinomult vadászatig, amelyeket a gyerekek fokozatosan feltárnak, és napról napra eljutnak egy rejtett, általában édes kincshez. A képzelet és az összetettség nem korlátozott. A megfelelő kalóztérkép, amely a gyermekeket biztonságosan útmutatja a lakásban vagy a házban, valamint a kereséssel járó kis motivációs jutalmak, feltétlenül kívánatossá, és még élvezetesebbé teszi az egész kalandot.

Házi színház 

A gyerekek imádják az álruhákat és jelmezeket, valamint egy képzeletbeli teret, amelyben legalább egy ideig minden megvalósítható. Mindezt a házimozi színpad kínálja. Fedezze fel a gyermekek rejtett tehetségeit, és hozhat egy kis kulturális pihenést otthonába. A kedvenc könyvek, jelenetek vagy akár rajzfilmek viccei szolgálhatnak a színészi sablonokként. A jelmez megtalálható bárhol vagy gyorsan előállítható egy régi lepedőből vagy függönyből.

A szükséges kiegészítők és díszek megnyitják az ajtót a vágás, a festészet és a különféle kapcsolódó alkotások kreatív világában, amelyek hosszú órákig kell szórakoztatniuk a gyermekeket. Ezekkel és még sok más tevékenységgel a szülők remélhetőleg megtalálják a módját hogy jól szórakozzanak.

Szánjon időt önmagára is

Jutalmazza meg magát és pihenjen. Ne üldözze gyermekei elégedettségét. Amíg Ön nem elégedett, a környezete sem lesz elégedett. Vegyen illatos fürdőt, végezze el a smink eltávolításának rituáléját, majd fejezze be a bőr és a test ápolásával a napot.