Hogyan lehet tökéletesíteni a tavaszi méregtelenítést?

  • MAGAZIN
  • Hogyan lehet tökéletesíteni a tavaszi méregtelenítést?

Hogyan lehet tökéletesíteni a tavaszi méregtelenítést?

Rohanó időben élünk, tele stresszel és nyüzsgéssel. Ezért szükségünk van egy funkcionális testre is, hogy problémák nélkül megbirkózzunk mindennel. A test és az egészség megfelelő működését rendszeres méregtelenítés segítheti elő. A test méregtelenítése segít megtisztítani a testet a benne felhalmozódott káros anyagoktól. Ez elegendő energiát ad a testnek, és segíti a fáradtság leküzdését. A méregtelenítést főként a tavaszi hónapokban, több okból végezzük.

Miért kell méregteleníteni épp tavasszal?

A fő oka annak, hogy a legtöbb ember tavasszal méregtelenít, a közelgő tavaszi fáradtság. Kemény tél után a testünk tele van káros anyagokkal, tisztítást és stimulációt igényel. A méregtelenítésnek köszönhetően megelőzhetjük a tavaszi fáradtságot, és felkészítjük a testet a következő tavaszi és nyári hónapokra.

Másik oka lehet a számos különféle gyógynövény és növény rendelkezésre állása, amelyek méregtelenítő hatással rendelkeznek. Nagyon népszerűek a tavaszi csalán vagy a bogáncs. Tavasszal is különféle zöldségek és gyümölcsök válnak elérhetővé.

Tehát hogyan lehet elkezdeni a tavaszi méregtelenítést?

Víz,víz és még több víz 

A szervezet megfelelő működéséhez és a méregtelenítés megkezdéséhez meg kell tartani a rendszeres ivást. Építsen bele minél több friss tiszta vizet. Használhat egy víztisztítót a jobb minőség érdekében. Édesítheti ízét citrom vagy narancs szelettel, vagy akár egy kevés erdei bogyóval, amelyeket hozzáad a vízhez. És ha a víz már lecsúszik, készítsen gyógyteákat, amelyeket meleg és hűtött állapotban is lehet inni, akár magában,akár egy kis citromléval.

Gyümölcsök, zöldségek és gyümölcslevek

Vigyen be szervezetébe a lehető legtöbb gyümölcsöt és zöldséget a méregtelenítés ideje alatt. Az emésztés megkönnyítése érdekében gyümölcsleveket készíthet, vagy zöldségeket és gyümölcsöket keverhet a turmixokhoz. De ne feledje, hogy a gyümölcsben sok cukor található, ezért ne essen túlzásba a sok gyümölcslével.

Nagyszerű, ha a turmixhoz és a gyümölcslevekhez citromot vagy áfonyát adunk, amely a nagy mennyiségű antioxidánsnak köszönhetően tovább támogatja a méregtelenítő folyamatot.

Zöld ételek és antioxidánsok

A folyamatban lévő méregtelenítést úgynevezett szuper ételek támogathatják, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat és elősegítik a gyorsabb anyagcserét. Ilyen ételek lehetnek a friss édesvízi algák, chlorella vagy akár a fiatal árpa.

Ne egyen iparilag feldolgozott ételeket 

Kerüljön a méregtelenítés során minden iparilag feldolgozott ételt, amelyet a boltban vásárol. Próbáljon bevenni a lehető legtöbb gyümölcsöt, zöldséget, diót, csírákat és feldolgozatlan ételt. Ha teljes méregtelenítést akar elérni, akkor csak a nyers ételeket helyezze előtérbe, olyan ételeket, amelyek nem estek át hőkezelésen 42 °C felett. Ennek eredményeként az étel megtartja az összes szükséges tápanyagot, antioxidánst, vitamint és olyan anyagot, amelyek az emberi test számára jók.

Hagyja el a koffeint

A tavaszi méregtelenítés során próbálja meg elhagyni a kávét és a fekete teát. Mindkettő nagy mennyiségű koffeint tartalmaz, amely eltömíti a testet és megakadályozza a szennyeződések kiszivárgását. Megfelelő alternatíva a matcha, amely koffeint, de nagy mennyiségű antioxidánst is tartalmaz. A koffeinmentesített tea vagy gyógynövény-keverék szintén hasznos, és gyógynövényekkel keverhető, hogy tovább fokozza a méregtelenítést. Ide tartoznak a bogáncs, az aloe vera, a gyömbér vagy a tavaszi csalán.

Nincs alkohol, hús, fehér liszt és egyáltalán nincs cukor

Vegye ki ezeket az ételeket az étrendjéből legalább a méregtelenítés időtartamára. A hús nehezen emésztődik, az alkohol, a fehér liszt és a cukor hosszú ideig eltömítik a testet, és megakadályozzák a méreganyagok kiszivárgását a testből.

Mozogjon sokat és kerülje a stresszt 

Tervezze meg tavaszi méregtelenítését,amikor nyugodtan van. Határozottan ne indítsa el a méregtelenítést, ha sok munkája van, vagy esetleg éppen beteg. A megfelelő méregtelenítéshez nyugodt körülményekre van szükség.  

Mozogjon sokat a tavaszi méregtelenítés alatt. A mozgás közben jól jöhet egy sportóra, amely megkönnyíti a kardióját egy stopperrel. Csendes tevékenységek, mint például a jóga, a nyújtás, az úszás vagy a kocogáshoz is megfelelőek.

Lassú visszatérés

Amiután befejezte a méregtelenítést, fokozatosan kezdje hozzáadni az új ételeket az étrendjébe. Ha a gyümölcsléről, sok dióról és a „tiszta” ételekről egyenesen a gyorsétteremre vált, ami egy halom sültet és sok cukrot tartalmaz, akkor valószínűleg nehéz lesz visszatérni ehhez az étrendhez. Ezért, még a méregtelenítő kezelés után is, próbálja meg fenntartani az egészséges életmódot, és csak ritkán vigyen be egészségtelen ételeket az étrendbe.