Hogyan lehet tökéletesíteni a tavaszi méregtelenítést?

Hogyan lehet tökéletesíteni a tavaszi méregtelenítést?

Rohanó időben élünk, tele stresszel és nyüzsgéssel. Ezért szükségünk van egy funkcionális testre is, hogy problémák nélkül megbirkózzunk mindennel. A test és az egészség megfelelő működését rendszeres méregtelenítés segítheti elő. A test méregtelenítése segít megtisztítani a testet a benne felhalmozódott káros anyagoktól. Ez elegendő energiát ad a testnek, és segíti a fáradtság leküzdését. A méregtelenítést főként a tavaszi hónapokban, több okból végezzük.

Miért kell méregteleníteni épp tavasszal?

A fő oka annak, hogy a legtöbb ember tavasszal méregtelenít, a közelgő tavaszi fáradtság. Kemény tél után a testünk tele van káros anyagokkal, tisztítást és stimulációt igényel. A méregtelenítésnek köszönhetően megelőzhetjük a tavaszi fáradtságot, és felkészítjük a testet a következő tavaszi és nyári hónapokra.

Másik oka lehet a számos különféle gyógynövény és növény rendelkezésre állása, amelyek méregtelenítő hatással rendelkeznek. Nagyon népszerűek a tavaszi csalán vagy a bogáncs. Tavasszal is különféle zöldségek és gyümölcsök válnak elérhetővé.

Tehát hogyan lehet elkezdeni a tavaszi méregtelenítést?

Víz,víz és még több víz 

A szervezet megfelelő működéséhez és a méregtelenítés megkezdéséhez meg kell tartani a rendszeres ivást. Építsen bele minél több friss tiszta vizet. Használhat egy víztisztítót a jobb minőség érdekében. Édesítheti ízét citrom vagy narancs szelettel, vagy akár egy kevés erdei bogyóval, amelyeket hozzáad a vízhez. És ha a víz már lecsúszik, készítsen gyógyteákat, amelyeket meleg és hűtött állapotban is lehet inni, akár magában,akár egy kis citromléval.

Gyümölcsök, zöldségek és gyümölcslevek

Vigyen be szervezetébe a lehető legtöbb gyümölcsöt és zöldséget a méregtelenítés ideje alatt. Az emésztés megkönnyítése érdekében gyümölcsleveket készíthet, vagy zöldségeket és gyümölcsöket keverhet a turmixokhoz. De ne feledje, hogy a gyümölcsben sok cukor található, ezért ne essen túlzásba a sok gyümölcslével.

Nagyszerű, ha a turmixhoz és a gyümölcslevekhez citromot vagy áfonyát adunk, amely a nagy mennyiségű antioxidánsnak köszönhetően tovább támogatja a méregtelenítő folyamatot.

Zöld ételek és antioxidánsok

A folyamatban lévő méregtelenítést úgynevezett szuper ételek támogathatják, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat és elősegítik a gyorsabb anyagcserét. Ilyen ételek lehetnek a friss édesvízi algák, chlorella vagy akár a fiatal árpa.

Ne egyen iparilag feldolgozott ételeket 

Kerüljön a méregtelenítés során minden iparilag feldolgozott ételt, amelyet a boltban vásárol. Próbáljon bevenni a lehető legtöbb gyümölcsöt, zöldséget, diót, csírákat és feldolgozatlan ételt. Ha teljes méregtelenítést akar elérni, akkor csak a nyers ételeket helyezze előtérbe, olyan ételeket, amelyek nem estek át hőkezelésen 42 °C felett. Ennek eredményeként az étel megtartja az összes szükséges tápanyagot, antioxidánst, vitamint és olyan anyagot, amelyek az emberi test számára jók.

Hagyja el a koffeint

A tavaszi méregtelenítés során próbálja meg elhagyni a kávét és a fekete teát. Mindkettő nagy mennyiségű koffeint tartalmaz, amely eltömíti a testet és megakadályozza a szennyeződések kiszivárgását. Megfelelő alternatíva a matcha, amely koffeint, de nagy mennyiségű antioxidánst is tartalmaz. A koffeinmentesített tea vagy gyógynövény-keverék szintén hasznos, és gyógynövényekkel keverhető, hogy tovább fokozza a méregtelenítést. Ide tartoznak a bogáncs, az aloe vera, a gyömbér vagy a tavaszi csalán.

Nincs alkohol, hús, fehér liszt és egyáltalán nincs cukor

Vegye ki ezeket az ételeket az étrendjéből legalább a méregtelenítés időtartamára. A hús nehezen emésztődik, az alkohol, a fehér liszt és a cukor hosszú ideig eltömítik a testet, és megakadályozzák a méreganyagok kiszivárgását a testből.

Mozogjon sokat és kerülje a stresszt 

Tervezze meg tavaszi méregtelenítését,amikor nyugodtan van. Határozottan ne indítsa el a méregtelenítést, ha sok munkája van, vagy esetleg éppen beteg. A megfelelő méregtelenítéshez nyugodt körülményekre van szükség.  

Mozogjon sokat a tavaszi méregtelenítés alatt. A mozgás közben jól jöhet egy sportóra, amely megkönnyíti a kardióját egy stopperrel. Csendes tevékenységek, mint például a jóga, a nyújtás, az úszás vagy a kocogáshoz is megfelelőek.

Lassú visszatérés

Amiután befejezte a méregtelenítést, fokozatosan kezdje hozzáadni az új ételeket az étrendjébe. Ha a gyümölcsléről, sok dióról és a „tiszta” ételekről egyenesen a gyorsétteremre vált, ami egy halom sültet és sok cukrot tartalmaz, akkor valószínűleg nehéz lesz visszatérni ehhez az étrendhez. Ezért, még a méregtelenítő kezelés után is, próbálja meg fenntartani az egészséges életmódot, és csak ritkán vigyen be egészségtelen ételeket az étrendbe.Épp zajlik az óriási kiárusítás! Több itt

Épp zajlik az óriási kiárusítás! Több itt

Keresem
Keresem
up