Hogyan viseljük megfelelően az ékszert

  • MAGAZIN
  • Hogyan viseljük megfelelően az ékszert

Hogyan viseljük megfelelően az ékszert

Megtetszett egy ékszer az interneten, vagy szép darabokat választott egy ékszer szalonban, de nem biztos abban, hogyan viselje őket? Nem tudja, hogyan kombinálja a ruhákat, ékszereket vagy a különféle kiegészítőket? Szeretne stílusosan kinézni, de nem akar túlzásba esni? És mi van a férfiakkal - milyen ékszereket viselhetnek anélkül, hogy ízléstelennek vagy nőiesnek tűnnének? Minderre összpontosítunk a mai cikkünkben.

Már őseink is nagyon jól tudták, hogy az ékszerek szépíteni tudják az embert. Az ősi amulettek, fülbevalók, koronák és gyűrűk pedig a mai napig csodálatot ébresztenek. Az emberek nemcsak esztétikai célokból és ünnepi alkalmakból viselték őket, hanem varázslatos képességeket is tulajdonítottak nekik, és úgy gondolták, hogy védelmet biztosítanak nekik. Ez a meggyőződés napjainkig fennmaradt, amikor örömmel viselünk különféle drágakövekkel és féldrágakövekkel ellátott amuletteket vagy ékszereket, amelyeknek bizonyos képességeket tulajdonítunk. Tehát az ékszereknek gazdag története van. Ami a különféle trendeket és stílusokat illeti, manapság elég nehéz eligazodni rajtuk. Hatalmas számban vannak, és néha nem könnyű kiválasztani azokat, amelyek egymáshoz illeszkednek. Gyakran úgy tűnik, hogy minden megengedett, és kombinálhatjuk a teljesen következetlen darabokat. Ez a szabadság, amelyet a ma hoz, határozottan gyönyörű. Ennek ellenére követhetünk bizonyos ajánlásokat és szabályokat arra vonatkozóan, hogyan lehet az ékszereket egymáshoz illeszteni, hogy az eredmény tökéletes legyen.

10 jó tipp, az ékszerek összehnagolásához, hogy eredeti és stílusos legyen:

Kombinálja a fémeket

Az egykor megírt szabály, miszerint az aranyat és az ezüstöt soha nem szabad kombinálni, ma már nem érvényes. Pontosan ellenkezőleg! Ne féljen kombinálni őket, de tegye ezt tisztességesen. Ez azt jelenti, hogy hasonló színű fémet válasszon, vagy az ékszereket hasonló árnyalatú kövekkel vagy díszekkel illesssze. Kerülje a két nagyon fényes darab kombinációját, ez inkább olcsónak, mint előkelőnek tűnik. Az arany nyaklánc és a jellegzetes ezüst fülbevalók kombinációja sem fog jól kinézni. Főként az anyagok összehangolására összpontosítson, ez nem annyira a színről szól.

Réteg

Bár gyakran halljuk, hogy a kevesebb néha több, a legújabb divatirányzatok egyértelműen a rétegzést ösztönzik. Ez nemcsak a ruházatra vonatkozik, hanem az ékszerekre is. Ezt azonban érzékenyen kell gyakorolni. Például remekül fog kinézni a csuklón néhány egyszerűbb karkötő vagy a medálokkal átfedett nyakláncok is. A rétegezés nem hagyja ki a gyűrűket sem. Bizonyára észrevette, azt a trendet, amely különböző gyűrűket kombinál az újj felső és alsó részén, amelyek különösen jól néznek ki a hosszabb ujjú nők kezén. Vigyázzon azonban, a gyűrűknek színük, anyaguk vagy díszítésük alapján passzolniuk kell egymáshoz.

Ne feledje, hogy a rétegezés során egyfajta ékszerre kell összpontosítania. Vagyis nyakláncokra, karkötőkre vagy gyűrűkre. Hogy ennek eredményeként ne hasonlítson egy karácsonyfára. A rétegezés szórakoztató játék, mert lehetővé teszi különböző formájú, hosszúságú, színű és stílusú ékszerek kombinálását. Nagyon érdekes alkotásokat készíthet, és mindig másképp nézhet ki. Emellett nem kell mindig újabb darabokba fektetnie.

Ne féljen a drágakövektől

Ha gyermekként szerette a mesékben drágakövekkel kirakott hercegnő nyakláncokat, smaragd fülbevalókról és gyémántgyűrűkről álmodott, akkor nem szükséges tagadnia a kívánságait. Csak eleget kell spórolnia. A drágakövek szépek és trendik, de vigyázzon az olcsó változataikkal, amelyek már nem mutatnak olyan jól. Soha ne kombinálja az igazi drágaköveket a bizsukkal, mert a hatás nagyon figyelemfelkeltő lehet és valóban nem a legszebb. Különben viszont mindent bele! A drágakövek minden hölgynek jól állnak , és mind az arannyal, mind az ezüsttel együtt jól mutatnak.

Hangolja össze az ékszereket a ruhákkal

A megkülönböztető modellek és a mintás ruhák önmagukban is érdekesek, és gyakran nincs szükségük külön ékszerekre. De akkor vannak a szekrényben olyan darabok, amelyek egyértelműen a díszítésről szólnak. Ezek általában az egyszínű pólók, trikók vagy pulóverek, amelyeket tökéletesen kiegészíthetünk jellegzetesebb vagy rétegesebb ékszerekkel. A nyaklánc rétegezéséhez V-nyakú pulóver illik, a minimalista blúzhoz pedig karkötők vagy ötletes gyűrű.

Legyen kreatív

Ha nem akar pénzt költeni új ékszerekre, megpróbálhatja felhasználni azokat, amelyek már megtalálhatóak az ékszerdobozában. Túl nehéz, vagy nem illik az ujjához egy gyűrű? Használja medálként egy lánchoz. Érdekes lehetőség a nyaklánc nem hagyományos karkötővé alakítása. Játsszon, ne féljen kísérletezni.

Viseljen ékszer szetteket

Ha nem szeretné kifejezni magát megkülönböztető és ötletes kombinációkkal, vagy úgy érzi, hogy nincs kedve a divathoz, fogadjon az ékszerszettekre. Bár nem tűnnek túl eredetinek, biztos lehet velük abban, hogy nem követett el divatbűncselekményt. Nagyon bájosnak tűnnek, és viselheti őket gáláns vacsorákra, bálokra, színházi előadásokra és más fontos, nappali és esti eseményekre, amelyek elegáns öltözködést igényelnek.

Ne vigye túlzásba a mennyiséget

Bíztatjuk ugyan a kísérletezésre és rétegezésre, de jóból is megárthat a sok. Ez pedig duplán igaz az ékszerekre, mert túl nagy mennyiségük elrontja az egész viseletet, és eltúlzottnak tűnik. Ne feledje, hogy két-három kevésbé feltűnő ékszer a maximum. És ha valami jelentős dologgal szeretné felhívni magára a figyelmet, válassza csak azt az egy darabot, és hagyja, hogy kiemelkedjen.

Tudja meg a bőr típusát

A bőr színe segíthet abban is, hogy kiválassza az ideális darabokat. Így tudhatja a legjobban, hogy például ezüst vagy arany ékszereket válasszon. Ha az erei napfényben inkább kékek és könnyen égnek, akkor a hideg típushoz tartozik, amelyhez megfelel az ezüst, platina, fehér vagy rózsarany. Eszerint válasszon kék, rózsaszín vagy lila színű köveket. Ha erei zöldre színeződnek, és jobban tolerálja a napot, nyúljon aranyért vagy a rózsaarany egy árnyalatáért. Illeni fognak Önnek a földes színű kövek, például a barna, a zöld vagy a vörös.

Ne feledkezzen meg az órákról

Bár az órák nem tartoznak közvetlenül az ékszerekhez, manapság gyakorlatilag divat kiegészítő szerepét töltik be. Ezért a megfelelő ékszerek kiválasztásakor vegye figyelembe azt is, hogy jól illeszkedjenek az órájához. Természetesen a sportos vagy digitális óráknal hagyja ki a további kiegészítőket. Egy elegáns bőrszíjas órát díszíthet finom karkötőkkel vagy gyűrűkkel. Ideális esetben annak a fémnek a színében, amelyből az óratok is készült.


A férfi ékszer trendek

Nem szabad megfeledkeznünk a férfi ékszerekről sem, mert ezek is a kedvenc férfi kiegészítők közé tartoznak. Nagyon népszerűek főként az alkalmi és megfelelő fém elemekkel ellátott bőr karkötők, vagy rozsdamentes acélból készült láncok és karkötők. Néhány férfi szívesen visel gyűrűt, amely néha kissé nőiesnek tűnhet. A női ékszerektől eltérően a férfiak ékszerei alkalmasabbak szabadidős tevékenységekhez, és nem megfelelőek a különleges alkalmakkor való viselésre. Ezekre kihasználhatja az elegáns és klasszikus férfi karórákat.

Milyen ékszermárkákat válasszon?

Végül elkészítettünk egy listát azokról a márkákról, amelyek ékszerek gyártásával foglalkoznak, és az általuk készült darabokkal biztos lehet a minőségben és, hogy jól fektette be a pénzét. Kétségtelen, hogy az egyik legnépszerűbb márka a Pandora, amely jellegzetes darabokkal büszkélkedhet. A gyöngyök és medálok számának köszönhetően lehetősége van arra, hogy saját preferenciái szerint összeállítsa a karkötőjét, és mindig emlékezzen az élet különleges pillanataira vagy más kedvelt dolgokra.

Ha az időtlen modelleket részesíti előnyben, amelyek követik a legújabb trendeket, akkor választhat a Tommy Hilfiger vagy a Guess ékszerek közül. A modern ékszerek kedvelői számára pedig, akik egy kis kalandot és szabad gondolkodásmódot kívánnak, Paul Hewitt darabjai tetszhetnek.